Musical Evita – Brigitte Heitzer, René van Kooten e.a.

Don't cry for me Argentina

Het wereldberoemde muzikale epos van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber staat drie dagen in Kunstmin: op 8, 9 en 10 januari in Kunstmin.

Brigitte Heitzer speelt, samen met onder meer René van Kooten als Che Guevara, komend seizoen de hoofdrol in Evita in Kunstmin.  Eerder schitterden Vera Mann en Pia Douwes in de titelrol. In 2007 kreeg de musical een nieuwe opleving door het televisieprogramma Op zoek naar Evita.

Evita toont het verhaal van een jonge vrouw met een niet te stuiten ambitie die van tweederangs actrice de maatschappelijke ladder beklimt en uiteindelijk de machtigste vrouw van Argentinië wordt. Evita is nog steeds omstreden en wordt gehaat door de elite, maar zij is altijd geliefd gebleven bij het volk. Ze stierf op jonge leeftijd.

In een tijd waarin we leven met machtige vrouwen als Hillary Clinton, Angela Merkel, Theresa May, Madonna en Claire Underwood, stelt de musical Evita iemand centraal die hen voorging in niet te stuiten ambitie.

De musical wordt begeleid door een negenkoppig live-orkest en het verhaal wordt gespeeld door een geweldige cast met onder andere Brigitte Heitzer, René van Kooten, Paul Donkers en Esmée Dekker. Dit mag je niet missen!

‘Brigitte Heitzer speelt en zingt indrukwekkend, uiterst innemend en ijselijk berekenend.’ – ★★★★★ Algemeen Dagblad

‘René van Kooten schittert als Ché (…) met meeslepende flair en onweerstaanbare energie.’ – ★★★★ NRC

Klik hier voor een mooi artikel van het AD over Evita

Paul van Ewijk, regie; Chiara Re, choreografie