MaxTak – Het best bewaarde geluid ter wereld (vanaf 5 jaar)

Grappig, muzikaal avontuur

Helaas is deze voorstelling geannuleerd vanwege de nieuwe corona-maatregelen. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht over verplaatsing of definitieve annulering.

Kom vanaf een uur voor de voorstelling alvast spelen bij Kunstmin. Doe de avontuurlijke Sieb-speurtocht, kom je verkleden of ga samen knutselen en tekenen. Ook het Theatercafé is geopend.

Jeugd & Familievoorstellingen bieden een prachtige theaterbelevenis aan jong én oud. De adviesleeftijd voor deze voorstelling is: vanaf 5 jaar.

Het best bewaarde geluid ter wereld is een grappige voorstelling boordevol slapstick, (live) muziek en geluiden die de weg kwijt zijn. De vader van X en Y (Xantippe en Ysbrandt) was uitvinder met een missie: hij wilde in het Guinessbook of Records komen als De Man die Alle Geluiden Ter Wereld heeft Gevangen. Helaas is hij bij het opnemen van zijn laatste geluid (een etende krokodil) overleden. Nu werken X en Y dag en nacht door om het Ultieme GeluidsArchief van hun vader alsnog af te krijgen (en stiekem ook om zelf een beetje beroemd te worden). Terwijl de stress oploopt komt er een pakket binnen waar geen geluid in zit, maar een meisje. Wie is zij? En waarom klinkt alles opeens zo vreemd?

Luca Bryssinck, Roos van Erkel, Remco Sietsema, spel & zang; Marije Gubbels, regie; Sanne Schuhmacher, tekst; Wim Conradi, geluidsontwerp; Remco Sietsema, muziek; Marlies Schot, decorontwerp

 ‘MaxTak laat zien dat jeugdtheater ook gewoon grappig en gek mag zijn.’ –  de Volkskrant

‘Uitbundige slapstick en een kolkende kakofonie. (…) Wat is de voorstelling leuk. De vraag of je kinderen vanaf vijf jaar oud niet iets substantiëlers moet voorzetten, verdwijnt helemaal als je ziet hoe vakkundig en met hoeveel plezier de voorstelling is gemaakt. (…) Met zo’n team van vakmensen en met zulke spelers kun je de mist niet ingaan.’– Theaterkrant

‘Een voorstelling die van begin tot eind boeit bij groot en klein.’ – Theaterparadijs