Marjolijn van Heemstra | Theater Rotterdam – Stadsastronaut

Hoe vind je kosmische verbondenheid?

Deze voorstelling kunt u bezoeken met de Kunstmin Pas, lees meer over deze Pas.

Plusprogramma: Na afloop van de voorstelling ben je van harte welkom in de Kleine Zaal, bij het nagesprek met twee toekomstdenkers uit de regio, Willy Verbakel en Hanneke Kijlstra.

Wij zouden als astronauten moeten gaan leven als we onze planeet willen redden, vond astronaut Wubbo Ockels. Wereldwijd zijn vakgenoten het met hem eens. Marjolijn van Heemstra ontwikkelde met een specialistenteam een astronautenopleiding voor aardbewoners die ze test op haar buren in een oude Amsterdamse volkswijk. Want hoe vind je kosmische verbondenheid als je al niet zo blij bent met je dagelijkse, aardse leven?

In de theatervoorstelling Stadsastronaut doen de buren verslag van hun opleidingstraject. Poëzie en praktijk, ideaal en werkelijkheid komen bij elkaar in een handleiding voor de toekomst.

Marjolijn van Heemstra is schrijver en theatermaker. Eerder stond zij op het podium met o.a. de voorstellingen Jeremia en Als ik de liefde niet heb en Zohre, een Afghaans-Nederlandse soap. In Trouw schrijft zij een wekelijkse column over het moderne leven van kersverse ouders. Met haar roman En we noemen hem won Marjolijn de BNG Bank Literatuurprijs 2017, met deze roman staat zij tevens op de shortlist Libris Literatuurprijs.