Maas Theater en Dans / WAT WE DOEN – De Jokkebrokker (vanaf 6 jaar)

Hoe herken je een leugen?

Jeugd & Familievoorstellingen bieden een prachtige theaterbelevenis aan jong én oud. De adviesleeftijd voor deze voorstelling is: vanaf 6 jaar. 

Plusprogramma: Kom je voorafgaand aan de voorstelling plezier maken tijdens het KunstminLab? Neem een kijkje achter de schermen vanaf 13:00 uur. Volg bijvoorbeeld een speelworkshop met een theaterdocent over liegen: we goochelen met de waarheid, liegen tot onze neuzen lang zijn en houden een kampioenschap jokken.

Monsieur Fantastique Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd begint hij langzaam te geloven dat hij écht kan toveren. De baas vindt het fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel?

De jokkebrokker gaat over hoe de waarheid werkt. Kinderen én volwassenen worden getest op hoe goed zij een leugen herkennen. En wie liegt zo goed, dat hij de waarheid spreekt?

‘De voorstelling is leerzaam, heeft humor en zet je aan het denken over de definitie van liegen.’ – I Love Theater

Floris van Delft, concept & regie; Floris van Delft, Wolter Muller, tekst; Michiel Blankwaardt, Rochelle Deekman, Stacyian Jackson, spel.