Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

LeineRoebana – SOLAS

19:45u: Ontmoet de dansers

Plusprogramma: Voorafgaand aan de voorstelling nodigt LeineRoebana het publiek uit om kennis te maken met dansers, musici en choreografen voor een bijzondere inleiding op het toneel vanaf 19:45 uur. Je hoort meer over de ervaringen tijdens het maakproces en het publiek kan vragen stellen terwijl de dansers en muzikanten zich opwarmen en voorbereiden op de voorstelling. Dit alles onder leiding van Jan Stroeve, onze vaste dansinleider. 

Cultuurwethouder Piet Sleeking opent de avond om 20:15 uur ter gelegenheid van de ingebruikname van de nieuwe tribune in Machine 3.

Deze voorstelling kun je bezoeken met de Kunstmin Pas, lees meer over deze Pas.

De wisselwerking tussen dans en muziek is  in het werk van Andrea Leine en Harijono Roebana essentieel. Hun nieuwste voorstelling is een combinatie van melancholische liefdespoëzie en klaagzangen van renaissance componist Dowland, ten gehore gebracht door de engelachtige stemmen van mezzosopraan Talitha van der Spek en sopraan Elisabeth Hetherington. Ook zijn er zingende dansers en elektrische gitaren waardoor Dowlands muziek klinkt als popsongs. Laat je door tien performers meevoeren met zang, dans en muziek. Maak bovendien een half uur voor aanvang op de toneelvloer zelf kennis met de dansers, musici en choreografen.

‘SOLAS’ biedt geen direct soelaas voor het wereldleed, maar creëert ruimte om alternatieven te omarmen, troost te vinden in schoonheid en de werkelijkheid anders te bezien.

Elisabeth Hetherington, Talitha van der Spek, Uri Eugenio, Luana van Eekeren, Andrea Pisano, Timon de Ridder, Myrthe Bokelmann, Kris Mohammed Adem, zang en dans; Wiek Hijmans, gitaar; David Mackor, luit