Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Laura van Dolron – Wat we normaal niet horen

Pijnlijke & hoopvolle levensverhalen

Helaas is deze voorstelling geannuleerd vanwege de nieuwe corona-maatregelen. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht over verplaatsing of definitieve annulering.

Plusprogramma: Na afloop van de voorstelling vindt er een nagesprek plaats tussen actrice Astrid van Eck en Laura van Dolron.

Deze voorstelling kun je bezoeken met de Kunstmin Pas, lees meer over deze Pas.

‘Wat we normaal niet horen’ is een reisverslag, een inspirerende monoloog doorspekt met momenten waar Van Dolron live met de mensen die ze ontmoette reflecteert. Ze deelt het podium telkens in afwisselende samenstellingen, maar met vaste gasten Marcio Da Silva (een dakloze illegale vluchteling die door zijn bijdrage terecht ‘de gouden greep van de voorstelling’ wordt genoemd) en Steve Aernouts (Vlaams acteur en vertrouwd gezicht in het werk van Laura). Frank van Kasteren staat hen muzikaal bij en componeert ter plekke live muziek.

Laura blijft daarnaast zoeken naar nieuwe stemmen die gehoord moeten worden, nieuwe manieren om de wereld beter te maken. Er zullen plaatselijke helden aansluiten, er zullen nieuwe plekken bezocht worden. De voorstelling blijft voortdurend in beweging net als de wereld waarop zij reflecteert.

In de aanloop naar ‘Wat we normaal niet horen’ vroeg stand-up philosopher Laura van Dolron aan HZT haar op blind dates te sturen naar plekken waar mensen zijn, die je normaal niet hoort. Ze ontdekte verhalen die wondermooi, soms verdrietig of pijnlijk en vaak hoopvol zijn. Van Dolron ontmoette mensen in o.a. een tbs-kliniek, een hospice, bij de AA en in een dagopvang voor dakloze illegalen.

‘Wat we normaal niet horen’ wordt een krachtig pleidooi om elkaar te bevragen, om te luisteren naar de ervaringen van een ander zonder kritiek of tegenwerpingen – NRC

‘Niet moralistisch, maar wel hartverwarmend. Gaandeweg de voorstelling is het tl-licht zowaar warmer geworden. Stand-up philosopher deelt op lichtvoetige wijze haar ervaringen met het publiek.’ – de Volkskrant

Laura van Dolron, spel; Frank van Kasteren, zang en gitaar; Wilke Sterke, saxofoon en piano