Late Night: Orkater / Lars Doberman – De Vrouw

Spitse, verrassende theatermakers

Deze voorstelling kunt u bezoeken met de Kunstmin Pas, lees meer over deze Pas.

Plusprogramma: Om 21:00 uur interviewt, de in Dordrecht woonachtige, actrice Astrid van Eck, film- en theaterproducent en Orkater kenner Marc van Warmerdam in de bovenfoyer van de Kleine Zaal. Gratis toegankelijk.

Lars Doberman bestaat uit de jonge acteurs Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Jip van den Dool, Jochem van Laarhoven, Reinout Scholten van Aschat en Mattias van de Vijver. Het is een collectief met jonge theaterhonden dat verrassend en eigentijds theater maakt. Hun voorstelling Julius Caesar speelde in seizoen 2017-2018 voor een uitverkocht Kunstmin.

Hun nieuwe voorstelling gaat over een onderwerp waar Lars Doberman zich alleen maar aan kan branden door het met beide handen vast te grijpen. De vrouw.

Wat is een vrouw? De vrouw is in ieder geval iets wat ik niet ben. Dacht Lars. En zo begon hij te vergelijken. En toen ging alles mis. Gewapend met 1000 en nog wat afbeeldingen, 28 symbolische personages, 204 verschillende meningen, 15 elkaar tegensprekende muziekgenres, 4 musicerende acteurs, 1 beeldend kunstenaar, 1 visueel intermezzo, 1 regisseur die eigenlijk bij een ander collectief hoort en met 0 vrouwen, gaat Lars Doberman op jacht. Om uit te komen bij… Ja, bij wat eigenlijk?

‘De Vrouw (…) is twee uur lang volop genieten van de fraaie enscenering en van vier op hoog niveau acterende acteurs/ muzikanten die alles wat ze weten, denken en fantaseren over het fenomeen ‘de vrouw’ op een speelse manier uitwerken. Een aanrader. Ook voor vrouwen.’ – ★★★★  Piet van Kampen RiRo Toneelrecensies

Jip van den Dool, Jochem van Laarhoven, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Reinout Scholten van Aschat, Mattias van de Vijver, spel; Vincent van der Valk, tekst; Vincent Rietveld, regie