Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

LAKSHMI – Adem

Aanstormende singer-songwriter

Dit is een voorstelling onder de noemer Wanderlust wat staat voor het verlangen om te reizen en te ontdekken. Poppodium Bibelot & Kunstmin presenteren een uitdagend, verrassend en afwisselend programma in het Energiehuis. Meer evenementen zoals deze bezoeken? Ga naar de Wanderlust website.

LAKSHMI is een groot talent en wist in korte tijd veel indruk te maken in de Nederlandse muziekscene met haar pop-noir muziek. Na veel shows in poppodia en op festivals debuteerde ze afgelopen seizoen met een ongekende hoeveelheid voorstellingen in het theater. ‘Ik ben er van overtuigd dat als LAKSHMI in het theater staat, je er helemaal ingezogen wordt door haar muziek, performance en stem’ – Eric Corton.

De voorstelling LAKSHMI – ADEM is een modern verhaal. Over twintiger zijn, meisje en vrouw zijn in een nu en dan mannenwereld. Over soms de held zijn maar vooral ook de antiheld, de underdogpositie waar je trots op bent maar stiekem toch altijd verlangt naar erkenning. Ze is gefascineerd door het constant sterke verlangen om perfect te zijn, tegelijkertijd betoverd door alles wat kraakt en schuurt. Deze contrasten bezingt ze in haar pop-noir nummers vol electro en klassieke elementen, gespeeld door haar muzikanten en versterkt door beelden. In samenwerking met regisseur Vincent van den Elshout maakt zij een voorstelling waar ze het publiek een complete experience geeft wat muzikaal en visueel een onuitwisbare indruk maakt.

Lakshmi Swami Persaud, concept, schrijver, muziek, zang en tekst; Vincent van den Elshout, regie en dramaturgie; Thijs lodewijk, producer muziek; Casper Knipscheer, productieleider; Koen Wolterink, Juuke Schoorl, lichtontwerp en decor