Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Kunstmin Live

Met hoofdgast Jan Rot

De virtuoze zanger, componist, tekstdichter en theaterman Jan Rot is de eerste hoofdgast van de bruisende regionale talkshow Kunstmin Live. Journalist Kees Thies en theatermaker Marjolein Meijers verwelkomen elke editie een hoofdgast.

Jan Rot (dit jaar 60 jaar) is veelzijdig, dat mag wel gezegd worden. Al ruim 40 jaar zit hij in het vak, vanaf zijn eerste bandje Streetbeats en debuuthitje Counting Sheep tot zijn huidige theatersolo’s. Zijn cv telt inmiddels 21 albums onder eigen naam en 10 met anderen, meer dan 800 liedjes, teksten en vertalingen voor zichzelf en grootheden als (Rob de Nijs, Boudewijn de Groot en Henny Vrienten). Hij vertaalde musicals als Hair en Tommy, speelde in de bekroonde musicals Doe Maar en Chez Brood, en kreeg een gouden plaat voor zijn hertaling van Bachs Mattheuspassie door het Residentie Orkest. In 2016 won hij de Annie MG Schmidtprijs voor het beste theaterlied van dat jaar. ‘Elke dag 10 teksten lezen van Jan Rot en je bent maanden gelukkig,’ schreef de Volkskrant over zijn recente bundel. Genoeg stof voor een persoonlijk gesprek dus. Kees en Marjolein kunnen in ieder geval niet wachten.

Zoals we gewend zijn wordt het gesprek afgewisseld met film- en muziekfragmenten en live optredens en zorgt de Kunstmin Live band voor de muzikale omlijsting.