Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Kunstmin Live

Met hoofdgast Lenny Kuhr

Klik hier voor een artikel uit AD/De Dordtenaar over Kunstmin Live en over de samenwerking van Kunstmin met de stad en de regio

Met trots presenteren wij singer-songwriter en kleinkunstenaar Lenny Kuhr. Lenny schuift als hoofdgast aan tafel bij journalist Kees Thies en theatermaker Marjolein Meijers. Lenny Kuhr is voor de meesten onder ons bekend van de klassiekers Visite en De Troubadour. Ze werd ooit ontdekt bij het Eindhovense Cabaret der Onbekenden, net zoals Anneke Grönloh en Armand. Later maakt ze haar debuut in het VARA-programma Nieuwe Liedjes. In 1969 wint ze het Eurovisie Songfestival met De Troubadour, en haar grote hit Visite volgde in 1980. Jaren later treedt ze op in het theater met luisterliedjes van Herman Pieter de Boer. In 2011 maakt ze indruk met het lied Spijt, in Ali B op volle toeren. In 2015 ontving Lenny de Nederlands Oeuvreprijs Kleinkunst – Cabaret 2015.

Wat zijn de drijfveren en inspiratiebronnen van deze bijzondere vrouw? Kees en Marjolein vragen haar het hemd van het lijf in deze editie van Kunstmin Live. Zoals we gewend zijn wordt het gesprek afgewisseld met film- en muziekfragmenten en live optredens en zorgt de Kunstmin Live band voor de muzikale omlijsting.