Kunstmin Live – Noble

Kunstmin's eigen talkshow

Zangeres Noble, geboren in de Wantijstraat als Marian Vroege, is een echte Dordtse. De naam Noble heeft ze te danken aan radio -en televisiepresentator Willem Duys, die deze naam in zijn programma ‘Voor de vuist weg’ voor haar verzon.

Noble werkte een jaar lang samen als gastzangeres bij The Sandy Coast van Hans Vermeulen en aan diverse andere projecten met bekende muzikanten en componisten, zoals Leo Bennink, Wil Matla, Soulzanger Euson en Jody Pijper.

In de jaren 80 en 90 tourde ze met haar Noble Band (met o.a. Leen Leendertse en de Broertjes Santoro) door binnen- en buitenland. Na een rustigere periode, waarin ze met de Noble Band voornamelijk regionaal optrad, kreeg Noble in 2012 weer landelijke aandacht door haar nominatie voor de titel ‘Grijze Dakduif’. Daarmee mocht ze in de studio van Giel Beelen zingen en in de finale bij DWDD. In 2018 nam Noble deel aan The Voice Senior. Als rasechte rockchick gekleed in panterprint en met ruige overknee-laarzen bracht Noble een stijlvolle versie van Amy Winehouse’s ‘Back to Black’. Noble werd tweede en een echte publiekslieveling.

Kunstmin Live is een unieke talkshow met een bekende hoofdgast, en met beeld- en muziekfragmenten en live optredens. Presentatie cracks journalist Kees Thies en theatermaker Marjolein Meijers duiken meteen in de (on)bekende passies van de hoofdgast en presenteren hiermee altijd een zeer verrassende avond. De soundtrack van de show wordt verzorgd door de fantastische Kunstmin Live huisband ‘The Easytones’, met frontman Maarten Teekens.