Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Kunstmin Live – Emmy Verhey

Spraakmakende talkshow met Emmy Verhey

Ruim vijftig jaar was Emmy Verhey een internationaal gevraagde soliste. Ze stond met haar viool van Guarneri uit 1676 op alle belangrijke Europese concertpodia en in landen als de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea. In 2015 gaf ze haar afscheidsconcert. Wat zijn voor Emmy Verhey de hoogtepunten uit haar carrière? De serie voorstellingen met Freek de Jonge? Het organiseren van haar eigen Emmy Verhey Festival? Of haar vijftigjarig jubileum in aanwezigheid van Prinses Beatrix?

Haar carrière
Emmy Verhey heeft onder meer opgetreden met dirigenten als Jansons, Chailly, Haitink, Marriner, Vonk, Kersjes, Fournet, Tennstedt en Spanjaard. Ze speelde samen met solisten als Yehudi Menuhin, Igor Oistrach, Misha Maisky, Antonio Meneses, Youri Egorov, Janos Starker en Maria João Pires. Daarnaast heeft ze meer dan vijftig grammofoonplaten en cd’s op haar naam staan. De opmerkelijke diversiteit van haar repertoire was illustratief voor haar muzikale veelzijdigheid en technisch vakmanschap. Uiteindelijk heeft ze een grote viooltraditie doorgegeven die zij op haar beurt ontleende aan een aantal illustere voorgangers.

Over Kunstmin Live
Het is een persoonlijk en unieke talkshow met een bekende hoofdgast, en met beeld- en muziekfragmenten en live optredens. Presentatie cracks journalist Kees Thies en theatermaker Marjolein Meijers duiken meteen in de (on)bekende passies van de hoofdgast en presenteren hiermee altijd een zeer verrassende avond. De soundtrack van de show wordt verzorgd door de fantastische Kunstmin Live huisband ‘The Easytones’, met frontman Maarten Teekens.