Kunstmin Live

Met hoofdgast Rob Kamphues

Cabaretier, televisiepresentator en schrijver Rob Kamphues (1960) is dit keer de hoofdgast van de bruisende regionale talkshow Kunstmin Live. Journalist Kees Thies en theatermaker Marjolein Meijers verwelkomen iedere maand een hoofdgast.

De veelzijdige Rob Kamphues begon als cabaretier bij het Leids Cabaret Festival, waarna hij deel uit maakte van de cabaretformatie De Types. Eind jaren negentig vormde Rob met onder anderen Eric van Muiswinkel en Diederik van Vleuten het actuele panel van het Vara-tv-programma Kopspijkers. Vervolgens presenteerde hij bij RTL4 De 8 plagen van Kamphues en maakte hij voor BNN onder meer het programma Kamphues maakt vrienden. Bij de KRO was hij betrokken bij de presentatie en ontwikkeling van verschillende KRO programma’s. Zo nam hij plaats in het panel van De Grootste Nederlander en presenteerde o.a. De Held van 2004 met Karin de Groot. Als autoliefhebber en hobbycoureur was hij betrokken bij het autoprogramma PK.

In 2006 kwam zijn boek Naar de haaien uit. Volstrekt onverantwoorde avonturen, waarvoor Rob inspiratie putte uit belevenissen achter de schermen bij de opnames van zijn tv-programma’s. In 2010 verscheen het boek Inhaalrace waarin hij vertelt over zijn voorliefde voor autoracen, maar ook over het stuklopen van zijn huwelijk. De afgelopen jaren kennen we hem van 24Kitchen met het programma Wat de boer niet kent en als presentator van Rob de Dakar 2015 en Een man voor mijn moeder op Net5.

Zoals we gewend zijn wordt het gesprek afgewisseld met film- en muziekfragmenten en live optredens en zorgt de Kunstmin Live band voor de muzikale omlijsting.