Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Kunstmin Live

Met hoofdgast Bill van Dijk

Maak uw avond compleet en geniet van het all-inclusive Theatermenu voorafgaand aan de voorstelling.

Rob Kamphues stond als gast aangekondigd voor deze editie van Kunstmin Live, maar hij is helaas verhinderd. 

Acteur, zanger en musicalster Bill van Dijk is dit keer de hoofdgast van de bruisende regionale talkshow Kunstmin Live. Journalist Kees Thies en theatermaker Marjolein Meijers verwelkomen iedere maand gast aan hun tafel.

Bill van Dijk is een van de pioniers van de Nederlandse musical en is al vier decennia lang de enige Nederlandse musicalster die negen maanden op West End in Londen en een half jaar op Broadway een hoofdrol in een originele musical heeft vertolkt.

Hij speelde onder meer in de cult-musical Hair, Moeder en haar jongens, de rockmusical Ik Jan Cremer, Evita, de originele productie van Let My People Come op West End en vele andere hoofd- en bijrollen in binnen- en buitenlandse producties. De rol van Cyrano in de gelijknamige musical, eerder vertolkt door namen als Guus Hermus, Gérard Depardieu en Jean-Paul Belmondo, betekende de internationale doorbraak voor Bill van Dijk. Na het succes van Cyrano, de Musical in Nederland ging hij naar New York om als enige Nederlander daar in de Broadway-versie van deze musical opnieuw de titelrol te spelen.

In 1982 vertegenwoordigde Bill van Dijk Nederland op het Eurovisiesongfestival met het nummer Jij en Ik. De single kwam in de tipparade terecht.

Bill van Dijk heeft naast zijn rollen in musicals in films als Blue Movie en Hoge hakken, echte liefde gespeeld. Op televisie was hij te zien in een aantal programma’s als Kortjakje is weer beter en vertolkte hij gastrollen in onder andere Goede Tijden, Slechte Tijden.

Zoals we gewend zijn wordt het gesprek afgewisseld met film- en muziekfragmenten en live optredens en zorgt de Kunstmin Live band voor de muzikale omlijsting. Met gastoptredens van Ilse van Bevelander en The Wanderers.

Foto: Pim Ras