Kunstmin Live – Dave von Raven

Talkshow met spraakmakende gasten

Zanger Dave von Raven struint met zijn band The Kik al jaren de Nederlandse podia af. Hij leidde tot drie jaar geleden het leven van een echte rock & roll artiest en haalde regelmatig met veel drank op tot in de vroege uurtjes door. Zijn lichaam gaf hem echter een niet mis-te-verstane wake-up call en sindsdien leidt Von Raven ‘het bestaan van een burgermannetje’, zoals hij het zelf formuleert. De populaire artiest verhuisde samen met vriendin Suzanne van zijn geboortestad Rotterdam naar een dorp in Zuid- Holland. Daar houdt hij kippen en verruilt hij zijn welbekende maatpak in sixties stijl een paar keer per week voor een jogging- outfit.

De gebrilde Rotterdammer, de publiekslieveling in de tv-hit Maestro, rijdt een auto uit 1962, zijn radio stoms ut 1959. “Mijn stereo-installatie, mijn koffiezetapparaat; het is allemaal uit de jaren 60. Het enige dat wel uit deze tijd is, is mijn vriendin en mijn telefoon.” In deze editie van Kunstmin Live komt zijn grote liefde voor de sixties ongetwijfeld aan bod.

Kunstmin Live is een persoonlijk en unieke talkshow met een bekende hoofdgast, en met beeld- en muziekfragmenten en live optredens. Presentatie cracks journalist Kees Thies en theatermaker Marjolein Meijers duiken meteen in de (on)bekende passies van de hoofdgast en presenteren hiermee altijd een zeer verrassende avond. De soundtrack van de show wordt verzorgd door de fantastische Kunstmin Live huisband ‘The Easytones’, met frontman Maarten Teekens.