Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Kunstmin Live

Met hoofdgast Wim Kerkhof

Zanger, muzikant en componist Wim Kerkhof (midden) is dit keer de hoofdgast van de bruisende regionale talkshow Kunstmin Live. Journalist Kees Thies en theatermaker Marjolein Meijers verwelkomen iedere maand een gast aan hun tafel.

Wim Kerkhof werd bekend als een van de oprichters en bandlid van The Amazing Stroopwafels. Hij groeide op in Vlaardingen. Na het behalen van zijn Gymnasium Alfa-diploma, ging hij geschiedenis studeren aan de Universiteit Leiden. Na vier jaar koos hij echter voor een carrière in de muziek, eerst in de Rotterdamse countrygroep Circle en later in de band van de Amerikaanse zanger Joe Bourne. In 1979 werd hij bekend met de door hem opgerichte band The Amazing Stroopwafels waarmee hij straatoptredens gaf met nummers als Ome Kobus en Oude Maasweg. Kerkhof neemt de zang, contrabas en toetsinstrumenten voor zijn rekening, daarnaast is hij ook de componist, tekstschrijver, manager en producer van de groep.

Sinds 1986 heeft hij zijn eigen platenuitgeverij en verschijnen de cd’s, lp’s en singles op zijn label Quiko.

Zoals we gewend zijn wordt het gesprek afgewisseld met film- en muziekfragmenten en live optredens en zorgt de Kunstmin Live band voor de muzikale omlijsting.

Fotografie: Britt Planken