Kunstmin Live

Met hoofdgast Wim Kerkhof

Maak uw avond compleet en geniet van het all-inclusive Theatermenu voorafgaand aan de voorstelling.

Kunstmin interviewde presentatoren Kees Thies en Marjolein Meijers, lees hier hun verhalen

Zanger, muzikant en componist Wim Kerkhof (midden) is dit keer de hoofdgast van de bruisende regionale talkshow Kunstmin Live. Journalist Kees Thies en theatermaker Marjolein Meijers verwelkomen iedere maand een gast aan hun tafel.

Wim Kerkhof werd bekend als medeoprichter en bandlid van The Amazing Stroopwafels. Hij groeide op in Vlaardingen. Na het behalen van zijn Gymnasium Alfa-diploma, ging hij geschiedenis studeren aan de Universiteit Leiden. Na vier jaar koos hij echter voor een carrière in de muziek, eerst in de Rotterdamse countrygroep Circle en later in de band van de Amerikaanse zanger Joe Bourne. In 1979 werd hij bekend met de door hem opgerichte band The Amazing Stroopwafels waarmee hij straatoptredens gaf met nummers als Ome Kobus en Oude Maasweg. Kerkhof neemt de zang, contrabas en toetsinstrumenten voor zijn rekening, daarnaast is hij ook de componist, tekstschrijver, manager en producer van de groep. Sinds 1986 heeft hij zijn eigen platenuitgeverij en verschijnen de cd’s, lp’s en singles op zijn label Quiko.

De nauwe verbondenheid van Kerkhof met Rotterdam blijkt uit de vele liedjes die hij over de stad en de regio maakte. Kerkhof had van 1989 tot 2017 een eigen programma op Radio Rijnmond, Country en Omstreken, waarin hij voornamelijk countrymuziek draait. Ook staat hij bekend als wereldreiziger.

Zoals we gewend zijn wordt het gesprek afgewisseld met film- en muziekfragmenten en live optredens en zorgt de Kunstmin Live band voor de muzikale omlijsting.