Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Krisztina de Châtel & SALLY

(Im)Pulse

Plusprogramma: Choreograaf en theatermaker Jan Stroeve verzorgt om 19:15 uur een inleiding en gaat in gesprek met iemand van het gezelschap.

Deze voorstelling kun je bezoeken met de Kunstmin Pas, lees meer over deze Pas.

Het dansdrieluik ‘(Im)Pulse’ toont twee geroemde werken van Krisztina de Châtel en een uitdagend stuk van jong talent Audrey Apers. In De Châtels klassieker ‘Pulse’ (2007) worden drie mannen en twee vrouwen door de pianoklanken van György Ligeti meegesleurd als bladeren in een orkaan. De kostuums zijn van mode-icoon AZIZ. “Eentje om nog eens te gaan zien”, schreef NRC Handelsblad in 2007.

Met ‘Thirteen Images From The Dark Land’ (2017) creëerde De Châtel voor het eerst in haar carrière een duet waarin menselijk contact centraal staat. De muziek van George Crumb wordt live uitgevoerd door Ensemble 88.

Audrey Apers stelt in het uitdagende ‘REMOTE’ (2018) de macht van de performer op de proef. Door middel van sensoren op haar lijf laat zij belangrijke elementen van de live uitgevoerde muziek niet langer exclusief in handen van musici. Het boek ‘De Macht’ van Naomi Alderman, waarin vrouwen de gave bezitten om met hun handen elektrische impulsen uit te zenden, vormde haar inspiratiebron.

choreografie: Krisztina de Châtel (Pulse en Thirteen Images…) en Audrey Apers (REMOTE) | compositie: György Ligeti (Pulse), George Crumb (Thirteen Images…) en Paul Pankert (REMOTE) | dans: Luis Pedraza Cedròn, Martina Orlandi, Alina Fejzo, Ivan Montis e.a. | livemuziek: Ensemble 88 o.l.v. Paul Pankert (Thirteen Images… en REMOTE) | toneelbeeld: Conrad van de Ven (Pulse) | kostuums: AZIZ (Pulse) en Mieke Kockelkorn (Thirteen Images…) | lichtontwerp: Bernie van Velzen (Pulse) en Otto Eggersglüss (Thirteen Images…)