Locatievoorstelling Koning van het Grasland

Duel tussen mens en natuur

Dit is een voorstelling op locatie op Boerderij Landzicht in Strijen. U boekt uw kaarten via Schouwburg Kunstmin, via deze site.

Het is 2001, het jaar dat MKZ opnieuw de kop opsteekt in Europa. Hessel en Anke Kroes, twee ’plankgasboeren’, proberen hun leven weer op de rails te krijgen na een noodlottig tractorongeluk, waarbij hun zoontje om het leven kwam. Wanneer een grutto haar nest bouwt op de plek van het ongeluk, en er tegelijkertijd een strijd losbarst tussen natuurbeschermers en boeren over het verhogen van het grondwaterpeil, komen Anke en Hessel lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ondertussen komt de MKZ gevaarlijk dichtbij. Hoever mag de mens ingrijpen in de natuur? En wie is daar de baas? Dit stuk wordt op locatie gespeeld in een mobiel theater in het open veld met uitzicht op het landschap.

De problematiek van het boerenbestaan krijgt scherp en krachtig uitdrukking – Theaterkrant ★★★★

Koning van het Grasland, het nieuwe stuk van Tjeerd Bischoff, gaat over de gecompliceerde verhouding tussen mens en natuur. We zien de strijd van de boer die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt, en die van de grutto die zich vergeefs probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop.