Kinky Boots met o.a. Vajèn van den Bosch

Feel-good Broadwayhit

‘Een brutaal verhaal dat je ogen opent en waar je energie van krijgt!’ – Vajen

In 2013 trapte de musical ‘Kinky Boots’ af en The New York Times kopte de volgende dag: ‘The hottest musical on Broadway.’ Vervolgens ontving de musical elke denkbare belangrijke Musical Award, verschillende Tony’s, Grammy’s en de Olivier Award. ‘There’s no business like shoe-business’, schreef The Guardian met Brits gevoel voor humor.

Geniet alvast van het voorproefje van de voorstelling tijdens de Musical Sing-a-Long 2019.

De hilarische, brutale en ontroerende musical vertelt het verhaal van twee mensen die ogenschijnlijk niet veel gemeen met elkaar hebben. Charlie erft de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader Geen pretje, want de arme ziel heeft minder passie voor stappers dan Johan Derksen voor kapsels. Dan komt de als bokser opgevoede Simon op zijn pad, die het liefst door het leven gaat als de flamboyante Lola. Om de fabriek te redden, omarmen ze elkaars verschillen en storten ze zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk geen dames zijn. Niet iedereen in de fabriek is even blij met deze ontwikkeling.

Dus trek je stoute schoenen maar aan!

De feel-good Broadwayhit over nieuwe kansen en jezelf kunnen zijn zit vol swingende choreografieën en muziek van wereldster Cyndi Lauper.

Jurrian van Dongen, vertaling script en liedteksten; Martin Michel, regie en choreografie; Alberto Klein Goldewijk, muzikaal leider; Naidjim Severina, Vajèn van den Bosch, Jonathan Demoor, Dennis Willekens e.a, spel; Marjolein Ettema, decorontwerp; Arno Bremers, kostuumontwerp, Bobby Renooij, pruikenontwerp; Coen van der Hoeven, lichtontwerp; Jan van Dijk, geluidsontwerp