Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Ketel 1 Installaties – Int/Ext i.s.m. Theaterproductiehuis Zeelandia

Verrassende theatrale ervaring

Deze voorstelling van 30 minuten wordt overdag en ’s avonds meerdere keren gespeeld. Kies jouw gewenste tijdstip. Je ziet de mogelijkheden zodra je klikt op de groene button ‘koop kaarten’.

Lees ook wat het AD schreef over deze eerste Ketel 1 Installaties-editie. Lees het artikel hier of bekijk het online via het AD.

Kunstmin lanceert met Ketel 1 Installaties een prachtig, nieuw, coronaproof en doorlopend programma om publiek juist in deze tijden extra van kunst en cultuur te laten genieten. Deze nieuwe reeks van verrassende programma’s vind je steeds in Ketel 1, in het Energiehuis.

De ‘voorstellingen’ die je gaat zien, bieden je stuk voor stuk een verrassende en intense ervaring en balanceren op het snijvlak van theater en beeldende kunst. Iedere maand is er in Ketel 1 een nieuwe installatie te zien. De eerste editie begint vanaf wo 4 november, heet ‘Int/Ext‘ en is een samenwerking met Theaterproductiehuis Zeelandia.

‘Int/Ext’ is een beeld- en geluidsinstallatie met prachtige zwart-witfoto’s en een poëtische tekst van toneelschrijver Eva Jansen Manenschijn en regisseur Eva Tijken. De tekst, ingesproken door actrice Astrid van Eck, de indringende fotografie van Tibor Dingelstad en het fantastische geluidsontwerp van Gijs Domen, zuigen je mee in een meeslepend familieverhaal.

Bij de eerste editie van Ketel 1 Installaties zijn Dordtse makers ruim vertegenwoordigd. Zowel de Dordtse schrijver Eva Jansen Manenschijn als de in Dordrecht woonachtige actrice Astrid van Eck werkten eraan mee. Jansen Manenschijn en Van Eck zijn ook al jaren betrokken bij #Dordtse Oogst. Een samenwerking tussen Kunstmin en makers met Dordtse roots.

Openingstijden & tickets
Met Ketel 1 Installaties kun je dus overdag of ’s avonds iets bijzonders meemaken. De eerste installatie ‘Int/Ext’ is gedurende twee weken doorlopend te bezoeken van maandag t/m zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur, ieder heel uur, en op donderdag, vrijdag en zaterdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur. Koop je kaarten en kies een tijdstip. Per tijdslot is er plaats voor maximaal 20 bezoekers. De voorstelling duurt circa 30 minuten.

 ‘De beeldinstallatie is van een verontrustende schoonheid’ – Theaterkrant

‘Een huis als hoofdpersoon. (…) Daarin is geen enkele persoon zichtbaar. Toch is het een diep menselijke voorstelling’ – Algemeen Dagblad