Juffenballet

BonteHond & Maas theater en dans (vanaf 6 jaar)

Kom vanaf een uur voor de voorstelling alvast spelen in Kunstmin. Doe de avontuurlijke Sieb-speurtocht, kom je verkleden of ga samen knutselen en tekenen. Ook het Theatercafé is geopend.

Plusprogramma: na de voorstelling (van 15.15 – 15.45 uur) draait de wereld van de juffen gewoon door. Blijf nog even en dans je eigen juffenballet in de foyer. Zet een koptelefoon op, kruip in het hoofd van de juffen uit het stuk en dans vrij, wild en uit de maat. Vrije toegang.

Bij volle maan ontmoet een stel schooljuffen elkaar op een open plek in het bos. Ze stoken fikkie met het huiswerk, brouwen mengsels en maken plannetjes om de schooldirectrice van de troon te stoten. Zij willen strakke regels en prestatiedruk. Kan de nieuwe juf de boel redden? ‘Gooi ‘Harry Potter’, ‘De Heksen’ van Roald Dahl, ‘Superjuffie’ en ‘De Luizenmoeder’ op een hoop en je hebt ‘Juffenballet’.

Moniek Merkx, tekstschrijver: ‘Het leek me goed om de school als een soort sprookjesachtig koninkrijk te zien, waar de juffen strijden om aandacht en macht. Op de school Zonderland zijn de juffen meer bezig met eigenbelang en ruzie maken, dan met de kinderen goed lesgeven. Ik heb er plezier in om een spannend Harry Potter meets Shakespeare spel te schrijven en hoe dan ook de kinderen te laten winnen.’

Moniek Merkx, tekst; René Geerlings, concept en regie; Isabelle Houdtzagers, Manon Nieuweboer, Roosmarijn Luyten, Sabrina NaberMacnack, Serano Pinas en Luuk Weerts, spel;  Sanne Danz, decor; Judith Faas, dramaturgie