Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Jelka van Houten, John Buijsman, Ferry Doedens e.a. – Expeditie Eiland

Kandidaten in vreemde situaties

Expeditie Eiland is een spannende en schurende komische musical comedy  met een vette knipoog naar reality programma’s als Expeditie Robinson, Temptation Island en Helemaal het einde.

Drie compleet verschillende gezinnen gaan op jacht naar hun geluk door zich op te geven als kandidaat voor het splinternieuwe televisieprogramma Expeditie Eiland.

Het volkse gezin Ten Kate, het wat omhooggevallen gezin Van Stirum-Vinkesteijn en het wat ingedutte gezin Kuipers. Drie compleet verschillende gezinnen, die elkaar thuis waarschijnlijk nooit een blik waardig zouden gunnen, zijn dit eiland tot elkaar veroordeeld en ze leggen allemaal hun lot in handen van presentator Ruud Salomons.

Aanvankelijk is iedereen gericht op de winst. De hoofdprijs is dan ook niet misselijk: de winnaar wint het eiland en een geldbedrag van 1 miljoen euro. In een wirwar van beproevingen, opdrachten en een karig eilandleven bevinden de kandidaten zich in steeds vreemdere situaties. Zeker als blijkt dat tijdens Expeditie Eiland in ieder gezin afzonderlijk ook nog het een en ander uitgevochten dient te worden. Als de beproevingen en opdrachten die Ruud zijn kandidaten laat ondernemen zo bizar worden, dat niemand in Expeditie Eiland zijn leven nog zeker is, vliegt alles uit de bocht.

Hoe lang kan presentator Ruud de regie houden over het spel? Wat is een prijs die een leven lang geluk kan betekenen je waard, als je tijdens het spel degene waar je het meest van houdt kunt verliezen? Voor ze het weten hebben de kandidaten elkaar harder nodig dan ooit.

Jelka van Houten & Renée van Wegberg delen de hoofdrol, John Buijsman, Ferry Doedens, Lone van Roosendaal, Rutger de Bekker, Dennis Willekens, Joey Schalker, Jip Bartels, Kaylee Peters en Pascalle Langhorst; spel; Martin Michel, Joep Onderdelinden, regie.