Johan Fretz – De Zachtmoedige Radicaal

Humorvol solodebuut

Maak uw avond compleet en geniet van het all-inclusive Theatermenu voorafgaand aan de voorstelling.

Is kleur bekennen een zaak van zwart of wit? Zijn we onderweg naar beroerde tijden? Hoe dan ook, het is tijd voor een nieuwe kracht: radicale zachtmoedigheid. In zijn debuut neemt Johan Fretz een gepolariseerd Nederland onder de loep en vertelt hij ontwapenende verhalen over een roadtrip door zijn moederland Suriname.

Johan Fretz (1985) is cabaretier en schrijver. Hij tourde de afgelopen jaren met het duo Gebroeders Harteveld & Fretz. Hun laatste show werd bekroond met vier sterren in Volkskrant, Trouw en Theaterkrant: ‘Filosofisch sterk en buitengewoon geestig!’ – ‘Een verademing in de nieuwe generatie cabaretiers’. Het laatste jaar gaf hij regelmatig optredens in Pauw! & Pauw & Jinek!. Met name voor zijn oudejaars-afsluiting op Bob Dylan’s Knocking on Heavens Door ontving hij veel lof. Zijn tweede roman Onder de Paramariboom komt 15 januari uit bij Lebowski Publishers. Nu is het tijd voor zijn solodebuut in het theater: De Zachtmoedige Radicaal, een prachtige, zeer persoonlijke en humorvolle vertelling van ‘Onder de Paramariboom’. Over een zwerftocht door het land van zijn moeder, Suriname, maar evenzeer over het Nederland van nu. Hoe kun je zachtmoedig blijven in een harde tijd? Deze geboren verhalenverteller neemt je mee op reis: muzikaal, met scherpe blik en gouden lach.

De tijd dat grof zijn provocatief was is voorbij, vindt schrijver en cabaretier Johan Fretz (32). Vandaar dat hij in zijn nieuwe voorstelling De zachtmoedige radicaal juist zachtheid als wapen kiest. ‘Ik heb mezelf in het verleden overschreeuwd.’ – De Volkskrant