Jeroen van Merwijk – Lucky

Comeback van rascabaretier

Sinds Jeroen van Merwijk ruim 25 jaar geleden voor het eerst optrad, was hij goed voor dertien opmerkelijke soloprogramma’s, zo’n duizend liederen, columns, hoorspelen en sketches. Verder bedacht en presenteerde hij ook tv- en radioprogramma’s en schreef hij zeven boeken. Eind 2014 zette hij definitief een punt achter zijn solocarrière. Toch is hij nu terug. Tenminste, hij betreedt het toneel als zijn alter ego Lucky, iemand die met fijnzinnige en ironische liedjes komt zeggen waar het echt op staat. Lucky vindt die Van Merwijk overigens een slappe zak, die zijn kans heeft gehad.

Meer dan 25 jaar geleden trad Jeroen van Merwijk voor het eerst op in het theater. Hij schreef zo’n duizend liederen, columns, hoorspelen en televisie- en radiosketches. Hij schreef een zevental boeken, bedacht en presenteerde diverse radio en televisie programma’s en werkte mee aan programma’s als Spijkers met Koppen en Kopspijkers. Hij schreef teksten voor artiesten als Hans Dorrestijn, Adèle Bloemendaal, Karin Bloemen en Erik van Muiswinkel. In december 2014 nam hij definitief afscheid van zijn carrière als soloartiest. Na hevig aan dringen van familie, vrienden, bekenden, collega’s en een groot aantal hoogwaardigheidsbekleders besloot hij vorig jaar op zijn besluit terug te komen.

‘Prachtige, literair getinte grappen en fijnzinnig besnaarde liedjes op eenvoudige, treffende composities’ ★★★★ Dagblad van het Noorden