Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege, Clairy Polak – Terror

Held of moordenaar?

Plusprogramma: na afloop van deze voorstelling is er in de Grote Zaal een nagesprek met acteurs en en medespeler Clairy Polak. (duur: 15 minuten)

Gegarandeerd ademloze spanning: een piloot staat terecht en zijn lot ligt in handen van het theaterpubliek. Terror is over de hele wereld een van de meest spannende en spraakmakende producties van de afgelopen jaren. In de Nederlandse versie is Jeroen Spitzenberger de piloot, Johanna ter Steege de Officier van Justitie, Clairy Polak de rechter en het publiek de jury.

‘Clairy Polak als rechter in intrigerend drama over terreur en straaljagerpiloot’ ★★★★ NRC

Held of moordenaar? U beslist in deze bloedspannende rechtszaak met het publiek in de rol van jury. Het is een krankzinnig dilemma: een gekaapt vliegtuig met 148 passagiers dreigt zich te pletter te vliegen op een vol stadion met 70.000 mensen. Een straaljagerpiloot haalt, zonder bevel, het toestel neer. In Terror staat de piloot terecht en moet het publiek een oordeel vellen: is hij een held, redder van duizenden levens? Of de moordenaar van 148 onschuldige burgers? U hoort alle feiten en moet voordat u de zaal verlaat uw keuze gemaakt hebben: schuldig of onschuldig. Bij elke voorstelling kan de uitkomst dus verschillend zijn.

Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege, Clairy Polak, Bob Schwarze, Khaldoun Alexander Elmecky, Kristen Denkers, spel; Peter de Baan, regie