Jan Smit – Met andere woorden

Kunstmin krijgt hoofdrol in clip

Jan Smit beklom op tienjarige leeftijd met Carola Smit van BZN het podium voor een duet en kwam twee jaar later als eerste Nederlander ooit op 1 binnen in de Top-40 met de single ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’. Hoewel hij dus al meer dan de helft van zijn leven aan de top staat, ging Jan pas een jaar of vijf geleden voor het eerst de theaters in. En daar komt nu een vervolg op. Met Andere Woorden staat in het teken van zijn nieuwe, gelijknamige album. Na het grote Duitse succes met KLUBBB3, de Elfstedentour en de Arena-concerten met De Toppers gaat Jan Smit weer terug naar de basis met een intiem concert.

‘Het intieme karakter van theatershows, het directe contact met het publiek en de mogelijkheid om lekker te improviseren, maken dat het ontzettend leuk is om te doen’. – Jan Smit

De prachtig gerestaureerde Schouwburg speelt een hoofdrol in zijn allernieuwste clip ’Ik Zie’ die op 10 september 2018 is gelanceerd. De single ‘Ik Zie’, geschreven door Edwin Evers, is de eerste single van Smits nieuwste album ‘Met Andere Woorden’. Jan Smit zingt wandelend door vrijwel het gehele pand van de Schouwburg via de kleedkamer door de foyers tot in de Grote Zaal, waarbij hij eindigt op het podium van Kunstmin.