Jakop Ahlbom / ICK Amsterdam – Swan Lake

Dans, comedy en spektakel

Vier feest met Kunstmin. Boek nu en krijg uw tweede kaart voor deze voorstelling cadeau. Kijk op www.kunstmin.nl/feest welke voorstellingen nog meer meedoen met deze feestactie.
De actie loopt tot 23 november.

Het oorspronkelijke Zwanenmeer vertelt het verhaal van de witte zwaan Odette, die is betoverd door de tovenaar Von Rothbart. Zij is ‘s nachts vrouw, maar overdag moet ze als zwaan door het leven. De altijd verrassende theatermaker Jakop Ahlbom neemt de balletklassieker Het Zwanenmeer radicaal op de schop. Niet altijd overwint de liefde. De liefde kan ook hele rake klappen uitdelen. Met acht dansers, een live band, dierenkoppen en messenwerpers, zet Jakop Ahlbom het wereldberoemde sprookje naar zijn eigen hand. In Swan Lake ontdekken de personages hun obscure kanten, manipulatieve gedrag, jaloezie en wraakzucht en dat liefde niet altijd alles overwint.

Alamo Race Track live op het podium bij deze voorstelling
Deze indierockband zet de oorspronkelijke muziek van Tsjaikovski om in hun eigen, kenmerkende stijl met invloeden van indie, folk en pop. Ook componeert de band voor de voorstelling nieuw werk en staan ze elke avond live op het podium.

Jakop Ahlbom
Zijn theatrale werk staat bekend om de verschillende ingrediënten waaruit hij zijn voorstellingen opbouwt waaronder mime, acrobatiek en physical comedy. Ook dans is één van de fundamenten in zijn werk. Deze Swan Lake is een moderne vertaling van Het Zwanenmeer, een vrije interpretatie van het oorspronkelijke sprookje. Centraal in zijn bewerking staat de destructieve kracht van liefde. Je kunt goed zien dat Ahlbom een groot liefhebber is van sprookjesachtige illusie. ‘Ik hou van fysieke vormen die een soort naïviteit hebben, zonder banaal te zijn.’ vertelt Ahlbom in een interview in het NRC.

Jakop Ahlbom, regie, decor; Alamo Race Track, gebaseerd op Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, muziek; zes dansers van ICK, Silke Hundertmark, Gwen Langenberg, dans; Leonard Lucieer, muzikale leiding; Alamo Race Track, Leonard Lucieer, Ralph Mulder, Robin Buijs en Peter Akkerman, live muzikale uitvoering;  Catherine Henegan, video ontwerp

 

“Vervelen doet Swan Lake geen minuut” ★★★ NRC

“Uitmondend in een prachtige eenzama solo van Amankwaa als ze haar duistere wederhelft heeft verloren.” Vrij Nederland