Jakop Ahlbom – Horror

Vervreemdende, unieke show

Wat doe jij dit jaar op de avond van Halloween? Kom naar Kunstmin voor de perfecte griezel avond. Een jong  meisje keert terug naar haar ouderlijk huis dat nog steeds wordt beheerst door een tragische familiegeschiedenis. Eenmaal binnen wordt ze geconfronteerd met een weggestopt verleden. De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien.

De Jakop Ahlbom Company maakt fysiek beeldend theater en is uniek in zijn soort, door zijn mix van mime, dans, slapstick, live muziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen. De vaak woordeloze voorstellingen zijn toegankelijk voor een groot, divers en internationaal publiek.

Theatermaker Jakop Ahlbom genoot als puber al van horror films: Als puber verslond ik alle horrorfilms die ik kon vinden. Ik genoot van de absurde fantasie, de special effects, de extremiteit van de gebeurtenissen, van het duistere onbekende en de adrenalinekick die dit teweegbrengt. Daarnaast werd ik geïntrigeerd door de zwarte humor in de films, de slapstick die wordt gebruikt en de surreële verbeelding die zowel fascinerend als angstaanjagend is.

Jakop Ahlbom, concept & regie; Luc van Esch, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger, Silke Hundertmark, Sofieke de Kater, Gwen Langenberg, Maurits van den Berg, Thomas van Ouwerkerk, Reinier Schimmel, spel.