Jakop Ahlbom Company

Le Bal

Met livemuziek van de Indie-popband Alamo Race Track. Zij reizen mee en voorzien de voorstelling van een soundtrack vol wereldhits van de laatste honderd jaar.

Wat een wervelende voorstellingen maakt die Jakop Ahlbom toch altijd. Denk aan het bloedstollende ‘Horror’ of de theaterthriller ‘Innenschau’. Deze keer laat hij zich inspireren door Ettore Scola’s film ‘Le Bal’ uit 1983 en zet Ahlbom zijn mix van mime, humor, livemuziek, dans, slapstick en special effects in om te laten zien hoe onvermijdelijk het veranderen van de tijd is. Je belandt in danslokaal Le Bal, de plek waar iedereen zich kan overgeven aan de roes van het moment. Terwijl er buiten een eeuw voorbijtrekt, proberen de bezoekers van het danslokaal de realiteit buiten te houden en hun dromen te volgen. ‘Le Bal’ neemt je mee op een nostalgische reis, waarin de veranderingen van de afgelopen eeuw voelbaar zijn en verhalen over passie, jaloezie, verraad, radeloosheid en hoop worden verteld.

Jakop Ahlbom, regie; Sue-Ann Bel, Jonathan Brito, Nhung Dam, Luc van Esch, Yannick Greweldinger, Silke Hundertmark, Sofieke de Kater, Gwen Langenberg, Steyn de Leeuwe, Reinier Schimmel en Bodine Sutorius, spel; Leonard Lucieer, muzikale leiding; Alamo Race Track, livemuziek; Judith Wendel, dramaturgie; Jakop Ahlbom, decorontwerp; Douwe Hibma, special effects; Yuri Schreuders, lichtontwerp; Thomas Koopmans i.s.m. Toon Boland, geluidsontwerp; Esmée Thomassen, kostuumontwerp