ISH & Junior Company Nationale Ballet

GRIMM (vanaf 8 jaar)

Kom vanaf een uur voor de voorstelling alvast spelen in Kunstmin. Doe de avontuurlijke Sieb-speurtocht, kom je verkleden of ga samen knutselen en tekenen. Ook het Theatercafé is geopend.

De Assepoester in GRIMM heeft sneakers aan en alle personages uit de bekende sprookjes hebben wel een gekke twist meegekregen. Bepaald niet zoetsappig dus maar een eigentijds verhaal waarin ballet- en hiphopdansers elkaar tot grote hoogte opzwepen.

GRIMM gaat over twee jongens die in een fantasiewereld belanden, waar ze achtereenvolgens Roodkapje en de wolf, de zeven dwergen, Rapunzel, Sneeuwwitje, de heks, Assepoester en andere sprookjesfiguren ontmoeten. Ze raken verwikkeld in spannende avonturen waarbij allerlei elementen uit de bekende sprookjesverhalen over elkaar heen buitelen. Liefde, jaloezie en vriendschap. In een verhipt sprookje met een gekke twist zijn de hiphoppers van ISH en de balletdansers van de Junior Company uitstekend aan elkaar gewaagd.

‘Deze voorstelling, een samenwerking tussen de Junior Company van het Nationale Ballet met ISH Dance Collective, is een spectaculaire ontmoeting tussen ballet en hiphop. ‘Zonder twijfel de fantasierijkste dansvoorstelling van het seizoen’.

Marco Gerris, Ernst Meisner, regie; Marco Gerris, Ernst Meisner, dansers, choreografie; Micka Karlsson, Thomas Krikken, Tyrone Menig, Dietrich Pott, Arnold Put, Raquel Tijsterman, Lars de Vos, dansers van de Junior Company van Het Nationale Ballet, spel; Scanner (Robin Rimbaud), muziek; Aitor Biedma, video- en decorontwerp; René van der Leest, Sigrid van Kleef, kostuumontwerp; Mike den Ottolander, lichtontwerp