Isabelle Beernaert presenteert

Laat Me

Plusprogramma: Choreograaf en theatermaker Jan Stroeve verzorgt om 19:15 uur een inleiding en gaat in gesprek met iemand van het gezelschap.

De Vlaamse Isabelle Beernaert weet met haar choreografieën de harten van het publiek te raken. Maar hoe komt het dat iets je raakt of juist niet? Waarom staan je haren rechtop bij het horen van een bepaald muziekstuk? En waarom smaakt het ene gerecht zoveel beter dan het andere? Isabelle gelooft dat dit voortkomt uit de bezieling waarmee iets wordt gecreëerd. De passie, de liefde, de intentie die erachter zit, de roep van je hart. Dit thema staat centraal in de voorstelling ‘Laat me’. Dans is de taal van de ziel. Het maakt geen geluid maar tegelijkertijd zegt het zoveel. De danser neemt je mee in een verhaal. Wat moet je hiervoor doen? Je er aan overgeven. Kijken. Luisteren. Niets anders.

Iedereen legt een eigen pad af. Maar wat is jouw unieke pad om te bewandelen? In de huidige prestatiemaatschappij ervaar je al snel de druk om te presteren, angst voor mislukking en om anderen teleur te stellen of de druk van social media. Je krijgt honderden indrukken per dag te verwerken, er is zoveel te zien, zoveel om na te streven. Hoe zorg je dat je je eigen stem blijft volgen en tot uiting brengt en leeft vanuit authenticiteit?

Voor ‘Laat me’ blijft choreografe Isabelle Beernaert op eigen bodem en laat zij zich inspireren door de grootmeesters van Nederlandstalige chansons. Waar haar laatste producties veelal gekenmerkt werden door internationale invloeden, brengt Isabelle haar choreografieën dit keer dichterbij huis dan ooit. Laat je meenemen en verrassen door dans op prachtige Nederlandstalige chansons, zoals van Ramses Shaffy.

Isabelle Beernaert, choreografie, scenografie en artistieke leiding; Isabelle Beernaert en Daniel Philippe Borst, regie