Isabelle Beernaert – Laat me

Ontroerende dans

Plusprogramma: Choreograaf en theatermaker Jan Stroeve verzorgt om 19:15 uur in de bovenfoyer een inleiding en gaat in gesprek met choreograaf Isabelle Beernaert.

De Vlaamse Isabelle Beernaert weet met haar choreografieën de harten van het publiek te raken. Maar hoe komt het dat iets je raakt of juist niet? Waarom staan je haren rechtop bij het horen van een bepaald muziekstuk? En waarom smaakt het ene gerecht zoveel beter dan het andere? Beernaert denkt dat dit voortkomt uit de bezieling van de maker: de passie, de liefde, de innerlijke noodzaak om je hart te laten horen. In de huidige maatschappij, gericht op prestatie en presentatie, lijkt het steeds moeilijker om de innerlijke stem te volgen. “Laat me m’n eigen gang maar gaan”, zong Ramses Shaffy en dat zouden meer mensen moeten doen, volgens Beernaert.

Voor ‘Laat me’ blijft choreografe Isabelle Beernaert op eigen bodem en laat zij zich inspireren door de grootmeesters van Nederlandstalige chansons.

Isabelle Beernaert, choreografie, scenografie en artistieke leiding; Isabelle Beernaert en Daniel Philippe Borst, regie

‘In deze voorstelling over vrijheid en zelfliefde, over je eigen keuzes maken en jezelf mogen zijn toont Isabelle Beernaert de grote vertelkracht van beweging. De twaalf bedreven dansers beheersen hun vak en maken van deze originele choreografie een echt pareltje.’- Musicalnieuws.nl