Hoe werkt de liefde? Inspiratiebijeenkomst in de stad

Reserveer uw gratis ticket

Gratis toegang, wel graag vooraf reserveren, want er is nog een klein aantal kaarten beschikbaar.

Klik hier om u aan te melden

Tijdens deze Inspiratiebijeenkomst staat de liefde centraal. Neem samen met wetenschapsjournalist Mark Mieras een duik in het liefdesbrein. Met kleine experimenten in de zaal, saillante onderzoeksresultaten die je aan het denken zetten en fraaie beelden waarbij je even kunt wegdromen.

De liefde is niet altijd eenvoudig. Zo wordt er geworsteld met de voorkeuren voor een partner, met trouw zijn en gevoelens van jaloezie. Hoe werkt dit en waarom werkt het zo? Onderzoek naar ons liefdesgedrag levert verrassend veel herkenbare maar ook bizarre resultaten op. Ook geeft het een indrukwekkend beeld hoe diep de liefde mensen kan verbinden.

Mark Mieras (1962) is wetenschapsjournalist en schrijver van onder andere de bestseller Liefde. Mieras is gespecialiseerd in de neuropsychologie van normale mensen. Hij studeerde cum laude af in de theoretische natuurkunde Hij is regelmatig op radio en tv en een veel gevraagd spreker.

Deze Inspiratiebijeenkomst is de eerste van een reeks bijeenkomsten. De reeks is een initiatief van HBO Drechtsteden, Schouwburg Kunstmin, Bibliotheek AanZet en Dordrecht Marketing.