Inspiratiebijeenkomst in de stad – Veiliger online, laat je niet h@cken

Voorbeelden uit de praktijk & praktische tips

Overal om ons heen horen en lezen we verhalen over cyber criminaliteit. Onveilig internetgebruik en talloze vormen van hacking hebben een grote impact op organisaties en mensen privé. Daarom krijgt cyber weerbaarheid steeds meer aandacht en prioriteit. Lukt het je om alles bij te benen? Weet je hoe hackers WhatsApp en sms misbruiken? Hoeveel informatie trekken apps uit je mobiel? Herken je in welke foto een virus verstopt zit? Trap je in een goede phishingmail? Trap je in een telefoontje van een collega waarbij een cybercrimineel de stem van je collega nagemaakt heeft door middel van AI (artificial intelligence)? Hoe groot is de kans dat je organisatie gehackt wordt door middel van informatie op social media? Kun je 100 verschillende wachtwoorden onthouden? Wat doe je bij een datalek? Hoe simpel is het om je volledige identiteit te stelen? Cybercrime en privacy gaat veel verder dan de meeste mensen denken. In deze interactieve lezing krijg je voorbeelden uit de praktijk en praktische tips.

Over Maria Genova
Spreker is onderzoeksjournaliste Maria Genova. Maria is een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van identiteitsfraude, privacy en informatiebeveiliging en auteur van de bestseller ‘Komt een vrouw bij de h@cker’. Als niet ict-er vertelt Maria op een toegankelijke en boeiende manier hoe iemand zichzelf, maar ook de professionele werkomgeving beter kan beschermen tegen de toenemende digitale gevaren.

Geniet van een avond vol inspirerende informatie, je aangeboden door Kunstmin in samenwerking met HBO Drechtsteden, Bibliotheek AanZet en Dordrecht Marketing. Dinsdag 22 september is de volgende inspiratiebijeenkomst. Meer informatie volgt!