Inspiratiebijeenkomst in de stad – Werkstress bestaat niet

HBO Drechtsteden

Deze gratis bijeenkomst is meestal snel volgeboekt. Wil je er toch bij zijn, waag dan de gok. Op eigen risico. Meld je 10 minuten voor aanvang bij onze kassa. Wie weet heb je geluk! Belangrijk: het is niet toegestaan om meer dan drie reserveringen per persoon te maken. Zo zorgen we ervoor dat iedereen kans op kaarten maakt. 

Spreker Robèrt Vendelbosch

Spreker tijdens deze eerste inspiratiebijeenkomst van 2020 is drs. Robèrt Vendelbosch over ‘Werkstress bestaat niet’. Medisch- en GZ-psycholoog, Cognitief gedragstherapeut, Arbeids- en Organisatiepsycholoog en voormalig docent Toegepaste Psychologie HBO Drechtsteden. Hij is werkzaam bij een landelijke arbodienst, bij de afdeling Medische Psychologie van een algemeen ziekenhuis, in zijn eigen praktijk en is docent Cognitieve Gedragstherapie.

Er is veel geschreven en gesproken over werkstress en er zijn nog meer suggesties gedaan hoe met werkstress om te gaan of werkstress zelfs te voorkomen. Aan de ene kant suggereert de term ‘Werkstress’ dat het een duidelijk afgebakend begrip is, terwijl dat anderzijds maar de vraag is. Zo kan ‘Werkstress’ gezien worden als een specifiek klachtpatroon terwijl niemand dezelfde klachten heeft. Op andere momenten ligt de nadruk meer op de oorzaak van deze klachten, namelijk het werk. Maar ‘Werkstress’ wordt ook vaak gebruikt om de consequenties aan te geven van stress. Tenslotte is het opmerkelijk dat bij werknemers die bijvoorbeeld op dezelfde afdeling werken en dezelfde taken verrichten, de ene werknemer meldt last te hebben van werkstress terwijl de andere werknemer nergens last van heeft. Kortom, deze aspecten vragen dus om een grondige herziening van de term ‘Werkstress’.

Tijdens deze lezing wordt niet alleen een andere, nieuwe psychologische visie gepresenteerd om tegen ‘Werkstress’ aan te kijken, maar houdt deze visie ook een andere aanpak in of behandeling van ‘Werkstress’ in specifieke zin. Deze psychologische visie kan zelfs worden doorgetrokken naar de behandeling van diverse klachten in de gehele GGZ.

Alumnus van HBO Drechtsteden?

Deze inspiratiebijeenkomst is tevens bedoeld voor alumni van HBO Drechtsteden. Ben je alumnus?  Bij aanmelden zie je ‘gebruik promotiecode’. Klik daarop en vink aan dat je alumnus bent van HBO Drechtsteden. Voor alumni is er een drankje en hapje vooraf om 19:00 uur in Grand-Café Khotinsky, ook in het Energiehuis.

Vanwege de grote en aanhoudende belangstelling gaat de reeks inspiratiebijeenkomsten in 2020 door. Geniet van een avond vol inspirerende informatie, je aangeboden door Kunstmin in samenwerking met HBO Drechtsteden, Bibliotheek AanZet en Dordrecht Marketing. Blik terug op de vorige editie over Soft skills op de werkvloer, zakelijk flirten 2.0. Bekijk ook de volgende editie op dinsdag 14 april. Meer informatie volgt!