Inspiratiebijeenkomst in de stad

HBO Drechtsteden

Een geheim hebben is: een bewust en actief proces van sociale selectieve informatie-uitwisseling dat cognitieve bronnen gebruikt en ervaren kan worden als een emotionele last met lichamelijke consequenties. Andreas Wismeijer is een van de handvol internationale onderzoekers op het gebied van de psychologie van geheimen. Deze gedreven verhalenverteller is verbonden aan de Universiteit van Tilburg, maar treedt ook vaak buiten de collegezalen ‘op’.

Wismeijer weet met aanstekelijk enthousiasme zijn enthousiasme over te brengen op anderen. De ‘geheimonderzoeker’ promoveerde in 2008 op de invloed van het hebben van geheimen op het welbevinden van mensen. Iedereen houdt informatie achter, afhankelijk van de persoon en omstandigheden waar hij mee te maken heeft. Wat is de belangrijkste functie van geheimen? Waarom liegen mensen eigenlijk? Tegenover wie ben je welke informatie verschuldigd? Waarom is de belangrijkste emotie rond geheimhouding schaamte? Wismeijer deelt vandaag alles wat hij weet rondom het thema ‘geheimen’.

Vanwege de grote en aanhoudende belangstelling gaat de reeks inspiratiebijeenkomsten in seizoen 2019/2020 door. Laat je bijpraten door wetenschappers en ervaringsdeskundigen over de meest uiteenlopende psychologische thema’s. Geniet van een avond vol inspirerende informatie, je aangeboden door Kunstmin in samenwerking met HBO Drechtsteden, Bibliotheek AanZet en Dordrecht Marketing.