Inspiratiebijeenkomst in de stad

Over het hebben van geheimen

Deze gratis bijeenkomst is meestal snel volgeboekt. Wil je er toch bij zijn, waag dan de gok. Op eigen risico. Meld je 10 minuten voor aanvang bij onze kassa. Wie weet heb je geluk! 

Faalangst hebben, verliefd zijn op je buurvrouw, seksueel misbruikt zijn, te veel drinken, verborgen homoseksuele contacten onderhouden, belasting ontduiken, een verrassingsreisje plannen voor je partner. Iedereen heeft geheimen: grote of kleine, schokkende of alledaagse. Zaken waar anderen aanstoot aan kunnen nemen, houden we verborgen om afkeuring, straf, hoon of, het ergst denkbare, sociale uitsluiting te voorkomen. De bescherming die een geheim biedt, heeft echter zijn prijs.

Wat is de belangrijkste functie van geheimen? Waarom liegen mensen eigenlijk? Tegenover wie ben je welke informatie verschuldigd? Waarom is de belangrijkste emotie rond geheimhouding schaamte? Wismeijer deelt vandaag alles wat hij weet rondom het thema ‘geheimen’.

Andreas Wismeijer is een van de handvol internationale onderzoekers op het gebied van de psychologie van geheimen. Wismeijer weet met aanstekelijk enthousiasme zijn enthousiasme over te brengen op anderen. De ‘geheimonderzoeker’ promoveerde in 2008 op de invloed van het hebben van geheimen op het welbevinden van mensen. Iedereen houdt informatie achter, afhankelijk van de persoon en omstandigheden waar hij mee te maken heeft.

Vanwege de grote en aanhoudende belangstelling gaat de reeks inspiratiebijeenkomsten in seizoen 2019/2020 door. Laat je bijpraten door wetenschappers en ervaringsdeskundigen over de meest uiteenlopende psychologische thema’s. Geniet van een avond vol inspirerende informatie, je aangeboden door Kunstmin in samenwerking met HBO Drechtsteden, Bibliotheek AanZet en Dordrecht Marketing.