
Eten is voor bijna iedereen een gewoonte. Elke dag zijn er verschillende momenten waarop je iets eet. Tegenwoordig zijn we steeds meer geïnteresseerd om hierin een gezonde en duurzame keuze te maken. De
voedselindustrie probeert ons daarbij te beïnvloeden: bewust en onbewust. Daarnaast wordt het jou als consument steeds gemakkelijker gemaakt door de opkomst van flitsbezorgers: het super snel laten bezorgen van boodschappen thuis, vaak 24/7. Gemak dient de mens. Maar waar ligt de grens? Wat is duurzame voeding en waarom is dit nog altijd een alternatief en niet de norm? En hoe kun je je gedrag aanpassen om hier echt bewust voor te kiezen?
Consumentenpsycholoog Patrick Wessels en voedingsvisionair Anneke Ammerlaan vertellen meer over ons gedrag en de ontwikkelingen op het
gebied van voeding tijdens deze Inspiratiebijeenkomst.
Anneke Ammerlaan is foodtrend-analist en signaleert en onderzoekt al ruim twintig jaar trends in voeding. Ze maakt daarmee relevante culturele, psychologische en sociale invloeden inzichtelijk. Vanuit deze kennis adviseert ze primaire producenten, foodfabrikanten en supermarkten in hun innovatiestrategie en is ze een veelgevraagd spreker. Anneke produceerde ook meer dan veertig kookboeken en stond aan de wieg van Allerhande.