Inspiratiebijeenkomst in de stad
di 4 apr

Inspiratiebijeenkomst in de stad

Gemak, schuld en gewoontes: onze relatie met eten

Laat je inspireren door

Consumentenpsycholoog Patrick Wessels en voedingsvisionair Anneke Ammerlaan

Eten is voor bijna iedereen een gewoonte. Elke dag zijn er verschillende momenten waarop je iets eet. Tegenwoordig zijn we steeds meer geïnteresseerd om hierin een gezonde en duurzame keuze te maken. De
voedselindustrie probeert ons daarbij te beïnvloeden: bewust en onbewust. Daarnaast wordt het jou als consument steeds gemakkelijker gemaakt door de opkomst van flitsbezorgers: het super snel laten bezorgen van boodschappen thuis, vaak 24/7. Gemak dient de mens. Maar waar ligt de grens? Wat is duurzame voeding en waarom is dit nog altijd een alternatief en niet de norm? En hoe kun je je gedrag aanpassen om hier echt bewust voor te kiezen? 

Consumentenpsycholoog Patrick Wessels en voedingsvisionair Anneke Ammerlaan vertellen meer over ons gedrag en de ontwikkelingen op het
gebied van voeding tijdens deze Inspiratiebijeenkomst. 

Anneke Ammerlaan is foodtrend-analist en signaleert en onderzoekt al ruim twintig jaar trends in voeding. Ze maakt daarmee relevante culturele, psychologische en sociale invloeden inzichtelijk. Vanuit deze kennis adviseert ze primaire producenten, foodfabrikanten en supermarkten in hun innovatiestrategie en is ze een veelgevraagd spreker. Anneke produceerde ook meer dan veertig kookboeken en stond aan de wieg van Allerhande.

Patrick Wessels is meer dan tien jaar zelfstandig consumentenpsycholoog. Hij combineert psychologie met marketing. Psychologische inzichten maken hem gelukkiger met zijn eigen (aankoop)keuzes en vormen de wetenschappelijke basis om bedrijven en instellingen te adviseren. Hij deelt kennis en inzichten tijdens lezingen, schrijft columns voor Max Vandaag en De Ondernemer en wordt regelmatig gevraagd zijn inzichten te delen in kranten, tijdschriften, radio en televisie.

Tijden
Inloop met koffie/thee: 19.30 uur
Start: 20.00 uur

Geniet van een avond vol inspirerende informatie, je aangeboden door HBO Drechtsteden in samenwerking met de Bibliotheek AanZet, Dordrecht Marketing & Partners en Kunstmin. 

Deze gratis bijeenkomst is meestal snel volgeboekt. Wil je er toch bij zijn, maar heb je niet gereserveerd? Meld je 10 minuten voor aanvang bij onze kassa en wie weet heb je geluk!

Meer Stad & Regio?

  • di 4 apr
  • 20:00
  • Energiehuis - Ketel 1
  • Parkeren op loopafstand
  • Gratis garderobe
  • Vrij toegang
Reserveren

Laat je inspireren door

Consumentenpsycholoog Patrick Wessels en voedingsvisionair Anneke Ammerlaan

Eten is voor bijna iedereen een gewoonte. Elke dag zijn er verschillende momenten waarop je iets eet. Tegenwoordig zijn we steeds meer geïnteresseerd om hierin een gezonde en duurzame keuze te maken. De
voedselindustrie probeert ons daarbij te beïnvloeden: bewust en onbewust. Daarnaast wordt het jou als consument steeds gemakkelijker gemaakt door de opkomst van flitsbezorgers: het super snel laten bezorgen van boodschappen thuis, vaak 24/7. Gemak dient de mens. Maar waar ligt de grens? Wat is duurzame voeding en waarom is dit nog altijd een alternatief en niet de norm? En hoe kun je je gedrag aanpassen om hier echt bewust voor te kiezen? 

Consumentenpsycholoog Patrick Wessels en voedingsvisionair Anneke Ammerlaan vertellen meer over ons gedrag en de ontwikkelingen op het
gebied van voeding tijdens deze Inspiratiebijeenkomst. 

Anneke Ammerlaan is foodtrend-analist en signaleert en onderzoekt al ruim twintig jaar trends in voeding. Ze maakt daarmee relevante culturele, psychologische en sociale invloeden inzichtelijk. Vanuit deze kennis adviseert ze primaire producenten, foodfabrikanten en supermarkten in hun innovatiestrategie en is ze een veelgevraagd spreker. Anneke produceerde ook meer dan veertig kookboeken en stond aan de wieg van Allerhande.

Patrick Wessels is meer dan tien jaar zelfstandig consumentenpsycholoog. Hij combineert psychologie met marketing. Psychologische inzichten maken hem gelukkiger met zijn eigen (aankoop)keuzes en vormen de wetenschappelijke basis om bedrijven en instellingen te adviseren. Hij deelt kennis en inzichten tijdens lezingen, schrijft columns voor Max Vandaag en De Ondernemer en wordt regelmatig gevraagd zijn inzichten te delen in kranten, tijdschriften, radio en televisie.

Tijden
Inloop met koffie/thee: 19.30 uur
Start: 20.00 uur

Geniet van een avond vol inspirerende informatie, je aangeboden door HBO Drechtsteden in samenwerking met de Bibliotheek AanZet, Dordrecht Marketing & Partners en Kunstmin. 

Deze gratis bijeenkomst is meestal snel volgeboekt. Wil je er toch bij zijn, maar heb je niet gereserveerd? Meld je 10 minuten voor aanvang bij onze kassa en wie weet heb je geluk!

Meer Stad & Regio?