Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Ibérica de Danza

Figaro, Barbier van Sevilla

Het internationaal geroemde Ibérica de Danza steekt op fenomenale wijze het Spaanse danscultuurgoed in een moderne jas. In 2018 vierde het gezelschap het 25-jarig jubileum en als kers op de verjaardagstaart vond begin dit jaar in thuisstad Madrid de première van ‘Figaro, Barbier van Sevilla’ plaats. Beaumarchais schreef het originele toneelstuk, ‘Le Barbier de Séville ou la Précaution inutile’, in 1772, en Rossini nam het een dikke veertig jaar later als basis voor een hilarische opera.

Ibérica de Danza zet de klassieker echter in een geheel ander daglicht en maakt er een spetterende productie van, waarin de meest uiteenlopende Spaanse dansstijlen voorbijkomen: klassiek Spaans ballet, flamenco, folk, moderne dans en met als extraatje een vleugje commedia dell’arte.

In deze herbewerking bevinden we ons in een tijdloze ruimte van abstracte steden, die doen denken aan Madrid, Sevilla en Wenen. Ook de muziek past zich aan de nieuwe context aan. Wat overeind blijft is het thema: de bespotting van de gevestigde moraal. Verwacht een zinderende show vol kleurrijke dans en elegante komedie.

Manuel Segovia, choreografie; Ignacio Garcia, regie; Mozart, Rossini, Boccherini, het Ibérica Ensemble, muziek