Hotel Modern

Ons Wereldrijk

Deze voorstelling kun je bezoeken met de Kunstmin Pas, lees meer over deze Pas.

Een enorme maquette van het eilandenrijk Indonesië vult het podium. De spelers dwalen met hun minicamera’s door oerwouden en rijstvelden en langs tempels, vulkanen, dorpjes en moskeeën. De beelden worden tegelijkertijd op een groot scherm geprojecteerd, waardoor je je meteen midden tussen de eilandbewoners waant. Hotel Modern maakt fascinerende, internationaal bekroonde voorstellingen, waarin film, zelfgemaakte poppetjes, alledaagse voorwerpen, beeldende kunst en muziek op ingenieuze wijze samensmelten.

‘Ons Wereldrijk’ gaat over de opkomst en ondergang van ‘Ons Indië’. Het verhaal begint in 1597 als het eerste Nederlandse schip arriveert. Er worden handelsposten gesticht, die uitgroeien tot steden. We volgen het gewelddadige spoor van de ondernemende Nederlanders, die zich in driehonderd jaar het hele eilandenrijk toe-eigenen en uiteindelijk na een bloedige guerrilla-oorlog het land weer verlaten.

Eerder was Hotel Modern te gast bij Kunstmin met ‘De Grote Oorlog’ en ‘Kamp’, waarin respectievelijk de loopgravenstrijd uit de Eerste Wereldoorlog en het leven en sterven in een nazikamp worden verbeeld. Ook traden zij samen op het Nederlands Blazers Ensemble in de beeldende en muzikale voorstelling ‘De Ring’.

Herman Helle, Arlène Hoornweg en Pauline Kalker, concept, makers en spel