Hotel Modern & Nederlands Blazers Ensemble – De Ring

De Ring van Wagner

Plusprogramma: Voorafgaand aan de voorstelling vindt een gratis inleiding plaats, aanvang 19:15u. Inleider is ‎musicoloog en publicist Saskia Tornqvist. Na afloop van het concert geeft het NBE een korte toegift in het Theatercafé.

Lees het Kunstmin interview met Bart Schneeman, artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble

Dit seizoen bezoekt het Nederlands Blazers Ensemble Kunstmin twee maal. Kijk op deze pagina voor hun bewerking van De Ring, en kijk hier voor hun uitvoering van Purcells Fairy Queen.

De Ring, een spectaculaire muzikale voorstelling, is geïnspireerd op Wagners opera cyclus ‘Der Ring des Nibelungen’. Een groot terrarium vol verliefde vlinders, mierenkolonies en bidsprinkhanen staat op het podium. Op spectaculaire wijze volgen wij het leven in hun insectenrijk, een wereld waarin men hartstochtelijk strijdt om liefde en macht. Alle personages worden gespeeld door levensechte geleedpotige marionetten. Intussen spelen de musici van het Nederlands Blazers Ensemble alsof hun leven ervan afhangt.

Deze korte (90 minuten durende) klinkende uitvoering laat de diversiteit van Wagners compositie horen. Deze versie van de Ring voor hout- en koperblazers, aangevuld met percussie en gestreken bas, getuigt van originaliteit en wordt prachtig ten gehore gebracht door de blazers van het NBE. De thema’s en motieven van De Ring komen in een nieuw licht te staan vergeleken met uitvoeringen door een groot orkest.

‘Hotel Modern en het Nederlands Blazers Ensemble: een gedroomde combinatie’ – Trouw