Holland Opera – Zwanenmeer

(vanaf 6 jaar)

Kom vanaf een uur voor de voorstelling alvast spelen in Kunstmin. Doe de avontuurlijke Sieb-speurtocht, kom je verkleden of ga samen knutselen en tekenen. Ook het Theatercafé is geopend.

Jeugd & Familievoorstellingen bieden een prachtige theaterbelevenis aan jong én oud. De adviesleeftijd voor deze voorstelling is: vanaf 8 jaar.

Plusprogramma: ben je tussen de 7 en 12 jaar oud, volg dan de zangworkshop! Je krijgt de muziek van tevoren opgestuurd en die ga je uit je hoofd leren. Voorafgaand aan de voorstelling oefen je met de hele cast en muzikanten. Tijdens de voorstelling zing je dan de opening meerstemmig mee samen met de twee hoofdrolspelers. Hoe cool is dat? Meld je hier aan.

Holland Opera en jeugdschrijver Simon van der Geest mixen het beroemde ballet van Tsjaikovski, het sprookje ‘De Wilde Zwanen’ van Andersen en een snufje ‘Assepoester’ tot een heerlijke kinderopera. De koning is op zoek naar een bijzondere vrouw om mee te trouwen. Dus geeft hij op een avond een bal waarop alle meisjes zich mogen voorstellen. Elize en Azalea trekken lootjes wie naar het feest mag. Een van hen moet namelijk thuisblijven om op de zusjes te passen. Elize wint, maar als ze weer thuiskomt, beweert Azalea dat een boze heks de zusjes heeft omgetoverd tot zwanen.

Tsjaikovski, muziek; Jesse Passenier, Niek Idelenburg, arrangementen; Simon van der Geest, libretto; Joke Hoolboom, concept en regie; Charlotte Houberg, Ekaterina Levental, Niek Idelenburg, spel en zang; Heleen Knoop, viool; Gerda Marijs, cello; Diederik Ornee, klarinet; Ekaterina Levental, harp; Madelon Kooijman, dramaturgie; Maarten Warmerdam, lichtontwerp; Tom Gelissen, geluidsontwerp; Martijn J. Kramp, kostuums; Rabin Huissen, Eva Sol.

‘Een voltreffer: eenvoudig, maar goed gebracht’ – ★★★★ NRC Handelsblad