Theaterweekend: Holland Dance – BOW

Explosief danstalent

Deze voorstelling is te zien tijdens het Nationaal Theaterweekend. Tijdens dit weekend kun je voor slechts € 5,-/€ 10,- voorstellingen bezoeken. Klik hier voor het volledige Nationaal Theaterweekend programma bij Kunstmin. Naast de voorstellingen zijn er op die zondag 3 kosteloze rondleidingen door Kunstmin te boeken. Meld je hier aan.

De Koreaanse choreograaf Jeon Misook maakt haar Nederlandse debuut met de alom geprezen voorstelling BOW, waarin de Aziatische gewoonte om elkaar met een kleine buiging te begroeten centraal staat. Binnen haar gezelschap omringt de Koreaanse zich met virtuoze dansers, van wie ze de fysieke grenzen keer op keer verlegt.

Het verhaal achter buigen
De buiging is in de oosterse cultuur een wijdverbreid gebaar. Het is een handeling vol schoonheid die zowel beleefdheid als respect toont. Hoewel het gaat om een eenvoudig gebaar gaan hierachter complexe betekenissen, verbanden en symbolen schuil die een buitenstaander niet kan waarnemen. Door alles wat met deze complexe vorm van communicatie samenhangt te bevragen en het gebaar eindeloos te herhalen, transformeert Misook deze gedragscode tot iets verrassends revolutionairs.