Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Het Laagland – Kanonnenvoer (vanaf 8 jaar)

Gebaseerd op bekroond jeugdboek

Helaas is deze voorstelling geannuleerd vanwege de nieuwe corona-maatregelen. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht over verplaatsing of definitieve annulering.

Kom vanaf een uur voor de voorstelling alvast spelen bij Kunstmin. Doe de avontuurlijke Sieb-speurtocht, kom je verkleden of ga samen knutselen en tekenen. Ook het Theatercafé is geopend.

Jeugd & Familievoorstellingen bieden een prachtige theaterbelevenis aan jong én oud. De adviesleeftijd voor deze voorstelling is: vanaf 8 jaar.

‘Kanonnenvoer’ is theater voor de hele familie, gebaseerd op Benny Lindelaufs bekroonde jeugdboek ‘Hoe Tortot zijn vissenhart verloor’. De ingrediënten? Een bord vol vriendschap, een scheut dwaze ruziemakers, een flinke toef avontuur en als kers op de taart muzikaal vuur- en slagwerk. Een meesterchef zorgt vooral voor zichzelf. Totdat hij een gewonde soldatenjongen ontmoet die bijna tot kanonnenvoer is vermorzeld. Tortot bekokstooft een krankzinnig meesterplan om de dwaze oorlog te stoppen. Even roeren en dan krijg je een spannend, grappig en fantasierijk verhaal over veldkok Tortot, die in tijden van oorlog maar één doel wil: overleven.

Folmer Overdiep, Gijs Nollen, Jessie Wilms, Bart Sietsema en Dion Vincken, spel en muziek; Lennart Monaster, regie; Benny Lindelauf, script; Wouter Gulikers, composities; Douwe Hibma, vormgeving; Liesje Knobel, kostuums; Silke van Kamp

Regisseur Lennart Monaster: Het oorspronkelijke boek van Benny Lindelauf heeft mijn hart gestolen. Het is zó grappig, avontuurlijk, spannend, liefdevol en ongelofelijk mooi geschreven. En dan gaat die schrijver ook nog ons script maken. Kan niet beter! Ik droomde al een tijd van een muziektheaterproductie met veel slagwerk in een keuken. Lekker raggen op potten en pannen, magische muziek maken met gardes en pollepels. Ik had er alleen geen inhoud voor. Tot ik dit fantastische verhaal over een kok in het leger tegenkwam.

‘Kanonnenvoer spettert en klettert van het podium. Het acteren is uitbundig, dynamisch en boordevol spelplezier; de dialogen zijn kort en doorspekt met humor en poëzie.’ – De Limburger ★★★★