Het Kleine Theater – Het zigeunermeisje, huilend op een steen

(vanaf 2 jaar)

Kom vanaf een uur voor de voorstelling alvast spelen in Kunstmin. Doe de avontuurlijke Sieb-speurtocht, kom je verkleden of ga samen knutselen en tekenen. Ook het Theatercafé is geopend.

‘Er zat een klein zigeunermeisje huilend op een steen, helemaal alleen.’ Het wordt al vele jaren gezongen, maar het meisje in kwestie heeft er zo langzamerhand schoon genoeg van. Ze houdt helemaal niet van huilen. Waarom zit ze eigenlijk in zo’n zielig liedje? Is er niet wat vrolijkers? Het zigeunermeisje heeft haar wens nog niet uitgesproken of er verschijnt een personage uit een ander liedje. En nog een, en nog een, en daarna zelfs een prins. Het Kleine Theater zorgt met deze voorstelling vol oud-Hollandse liedjes en vreemde figuren voor een heerlijk theateruitje voor de kleintjes en een feest van herkenning voor ouders, opa’s en oma’s.

Winnaar Gouden Ei Parade 2015!

Vimala Nijenhuis, Anke Engels, concept; Vimala Nijnenhuis, Anke Engels, Nina Koppen, Lotte Vogel, spel (wisselende samenstelling van twee acteurs); Vincent Rietveld, eindregie; Richerd Hakkenes, geluidsontwerp