Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Het Kleine Theater – Het zigeunermeisje, huilend op een steen (vanaf 2 jaar)

Vol met oud-Hollandse liedjes

Kom vanaf een uur voor de voorstelling alvast spelen bij Kunstmin. Doe de avontuurlijke Sieb-speurtocht, kom je verkleden of ga samen knutselen en tekenen. Ook het Theatercafé is geopend. Ook zijn er Oud-Hollandse spelletjes te spelen en zijn er suikerspinnen te koop. 

Jeugd & Familievoorstellingen bieden een prachtige theaterbelevenis aan jong én oud. De adviesleeftijd voor deze voorstelling is: vanaf 2 jaar.

‘Er zat een klein zigeunermeisje huilend op een steen, helemaal alleen.’ Het wordt al vele jaren gezongen, maar het meisje in kwestie heeft er zo langzamerhand schoon genoeg van. Ze houdt helemaal niet van huilen. Waarom zit ze eigenlijk in zo’n zielig liedje? Is er niet wat vrolijkers? Het zigeunermeisje heeft haar wens nog niet uitgesproken of er verschijnt een personage uit een ander liedje. En nog een, en nog een, en daarna zelfs een prins. Het Kleine Theater zorgt met deze voorstelling vol oud-Hollandse liedjes en vreemde figuren voor een heerlijk theateruitje voor de kleintjes en een feest van herkenning voor ouders, opa’s en oma’s.

Vimala Nijenhuis, Anke Engels, concept; Vimala Nijnenhuis, Anke Engels, Nina Koppen, Lotte Vogel, spel (wisselende samenstelling van twee acteurs); Vincent Rietveld, eindregie; Richerd Hakkenes, geluidsontwerp