Het Filiaal theatermakers – Ishi, indianenwijsheid voor de 21e eeuw (vanaf 8 jaar)

Avontuurlijk zang en spel

Jeugd & Familievoorstellingen bieden een prachtige theaterbelevenis aan jong én oud. De adviesleeftijd voor deze voorstelling is: vanaf 8 jaar.

Ishi komt op een mooie zomerdag in 1911 ineens de 20ste eeuw binnen gewandeld. Uitgehongerd en doodmoe. Hij is meteen een bezienswaardigheid en wordt overal uitgenodigd. Want Ishi weet precies hoe je de beste pijl en boog kunt maken, hoe je onhoorbaar door een bos kunt lopen of hoe je op een meter van een hert kunt komen zonder dat het wegloopt.

Ishi is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal dat ook anno nu enorm tot de verbeelding spreekt. Over omgaan met elkaar en omgaan met de wereld om je heen. Over het samenleven van mens en dier. Maar vooral over wat er gebeurt als je nieuwsgierigheid groter is dan je angst. Monique Corvers schreef een filosofische en tegelijk lichtvoetige tekst. Singer-songwriter Jasmin Dias Godoy Maia maakte er prachtige liedjes met Braziliaanse invloeden bij. Ze wordt op het podium vergezeld door twee acteurs die samen met haar het verhaal vol vaart vertellen, zingen en spelen.

 ‘Het Filiaal heeft met ISHI indianenwijsheid voor de 21e eeuw een vlotte, educatieve voorstelling gemaakt waar je over blijft nadenken.’ – Het grote recensieboek