Het Filiaal theatermakers – De Nachtwaker (vanaf 6 jaar)

Grappig, spannend avontuur

Jeugd & Familievoorstellingen bieden een prachtige theaterbelevenis aan jong én oud. De adviesleeftijd voor deze voorstelling is: vanaf 6 jaar. 

De nachtwaker besluit op een avond uit nieuwsgierigheid een onbekende deur door te gaan en belandt dan in een wereld waarin zijn eigen vertrouwde spullen opeens gigantisch groot zijn en hij zelf piepklein is. In de voorstelling wordt nauwelijks gesproken, maar is er des te meer te zien.

De nachtwaker, gespeeld door Noël van Santen (van het cabaretduo Schudden) worstelt zowel live als via beeldschermen uit alle macht met de wereld om zich heen. Maar hoe doe je dat als verhoudingen niet meer kloppen en vertrouwde gebruiksvoorwerpen plotseling een andere betekenis krijgen? Lichtvoetig en grappig.

Concept en regie, Ramses Graus; Compositie, Gábor Tarjá; Video, Bart Verhoeven.

‘(…) deze voorstelling is spannend, niet door dat echt te zijn, maar louter door suggestie, buitengewoon grappig zonder op zoek te zijn naar de lach, vol actie én ongekend statisch. De nachtwaker toont zo de dagelijkse sleur van volwassenen, mengt die met hun dagdromen én appelleert aan de kinderfantasie. Dat allemaal zonder woorden. Het is om stil van te worden.’ – ★★★★ Theaterkrant