Hans Croiset, Johanna ter Steege e.a. – De Vader

Hans Croiset in grootse rol

Tachtig is hij nu. Een gepensioneerde fervente tapdanser die samen met zijn dochter Anne en haar man Antoine woont. Of was hij een bouwkundig ingenieur die onlangs met pensioen is gegaan en bezoek krijgt van diezelfde dochter en haar nieuwe vriend Pierre? Waarom heeft hij zijn pyjama nog aan? Is het al ochtend of moet het nog avond worden? En waar is zijn horloge? Dat heeft hij nodig als hij zich gaat aankleden. Maar waar hij dacht dat het zou liggen, vindt hij niks. Begint hij gek te worden?

Deze voorstelling over Alzheimer werd afgelopen seizoen overladen met lovende recensies. Hoofdrolspeler Hans Croiset won de prestigieuze Louis d’Or en de voorstelling werd door het publiek én de jury van het Nederlands Theater Festival gekozen tot favoriet. Langzaam glijdt André weg in een mistige wolk waarin de wereld die hij eens zo goed kende, zich van hem vervreemdt.  Herinneringen vergaan, vertrouwde gezichten vervagen. Krampachtig probeert hij grip op zijn leven te krijgen dat langzaam uiteen lijkt te vallen zonder dat hij begrijpt waarom. Dochter Anne probeert haar vader te helpen. Maar hoe help je iemand die steeds meer wegraakt?

Croiset is geweldig als mopperkont, de charmeur, de geestige, scherpzinnige, de verwarde, verdrietige, de alzheimerpatiënt – de Volkskrant ****

Monumentale rol van Hans Croiset – Scènes ****

In april dit jaar hebben we actrice Johanna mogen interviewen. Lees het interview met Johanna ter Steege terug.