Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Matinee: Hanne Arendzen, Vincent Croiset, Tijn Docter e.a. – Van de koele meren des doods

Naar het boek van Frederik van Eeden

Regisseur Ger Thijs werd onlangs geridderd voor zijn lange en fraaie reeks toneelbewerkingen en toneelregies. Na de prachtige toneelversie van Eline Vere, volgt nu een waardige opvolger: de Nederlandse literaire klassieker Van de koele meren des doods van Frederik van Eeden uit 1900.

Marga de Fontayne is een jonge, gevoelige, intelligente vrouw uit een aristocratisch milieu, en op zoek naar de ware liefde. Maar wat is dat? De kunstenaar die zij meer als vriend ziet? Haar echtgenoot, die slechts een platonische relatie met haar wil? In de hoop innerlijke rust te vinden, blijft zij zoeken naar de man die haar de zin in het leven terug kan geven en moeder kan maken.

‘Hanne Arendzen. Geef die vrouw een Theo d’Or.’ – de Volkskrant

Dit meeslepende en tijdloze verhaal wordt gespeeld door een geweldige cast met onder anderen Hanne Arendzen, die zich eerder bewees in de titelrol van Eline Vere en recent geprezen werd voor haar rol in Vele hemels boven de zevende en Willem Voogd, bekend van zijn rol als Mees Kees.

Ger Thijs, tekst, regie; Willem Voogd, Hanne Arendzen, Reinier Bulder, Vincent Croiset, Tijn Docter, Ella van Drumpt, Marliz van Til, spel