Hadewych Minis & Matangi Quartet – Hadewych doet de Dames

Repertoire van Nederlandse zangeressen

Helaas is deze voorstelling geannuleerd vanwege de nieuwe corona-maatregelen. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht over verplaatsing of definitieve annulering.

Voor onze seizoensbrochure interviewden we Hadewych Minis, lees hier het interview.

Na de succesvolle one woman show ‘Minis Plus’, die haar onder andere naar een uitverkocht Carré bracht, komt Hadewych Minis terug met ‘Hadewych doet de Dames.’ In dit theaterconcert zingt Hadewych ruim een eeuw aan songs van Nederlandse zangeressen. Van 1909 tot 2019. Van Anouk tot de Zangeres Zonder Naam. Van Zwarte Riek tot Sevdaliza.

In de afgelopen eeuw bereisden zo’n slordige 250 Nederlandse zangeressen de vaderlandse podia. Bij elkaar opgeteld waren zij goed voor ca. 12.500 liedjes. Minis speurde in deze berg muziek naar liedjes die haar raakten, liedjes die tijdsbeelden markeerden, liedjes die vergeten zijn, liedjes die iedereen kan meezingen en liedjes die niemand kan meezingen terwijl het eigenlijk leuk zou zijn als dat wel zo was.

Begeleid door het Matangi Quartet, voor de gelegenheid aangevuld met bassist en arrangeur Marijn van Prooijen en drummer Leon Klaasse, laat Hadewych jou kennis maken met 22 vrouwen die zingend hun beklag doen, hun hart uitstorten, het leven vieren of gewoonweg zeggen dat ze van iets of iemand houden.

‘Zing dan! Daarmee eindigt Hadewych Minis haar nieuwe show Hadewych doet de dames. Het is een hartstochtelijk gezongen lied, beroemd geworden door Jenny Arean, over de kracht van muziek in barre tijden. Minis zingt het met overgave, alsof ze wil zeggen: dit is wat ik kan, dit is wat ik wil: zingen!’ ★★★★ – de Volkskrant

‘Hadewych Minis heeft een zeer veelzijdige, flexibele stem. Van een irritant achter in de keel stemmetje voor een drogist-reclame, die je naar de concurrent jaagt, via een zacht, warm balladegeluid naar uitbundige rock met hoge Nina Hagen-vuurpijlen. Voor Hadewych doet de Dames gooit ze alle registers open. Dat is dus genieten en zo nu en dan even schrikken.’ – Theaterkrant

Hadewych Minis & Matangi Quartet; Leon Klaasse, drums; Marijn van Prooijen, bas