Mariska van Kolck, Tony Neef – Haal het doek maar op

Vrolijke musical over schnabbelcircuit

Helaas is deze voorstelling geannuleerd vanwege de nieuwe corona-maatregelen. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht over verplaatsing of definitieve annulering.

‘Haal het doek maar op – van Appelscha tot Zierikzee’ is een musical over artiesten op de schnabbeltour. Een meeslepend, hilarisch en romantisch verhaal over dromen die bedrog zijn, stiekeme verhoudingen, ruzies in de kleedkamers, eindeloze busritten en top of flop. Populaire Nederlandstalige nummers uit met name de jaren zestig en zeventig staan centraal.

Hit-zangers Lonneke en Rolf ‘ontmoeten’ elkaar na lange tijd weer op een begrafenis en gaan terug in de tijd. In een weemoedige schets volgen we een groepje schnabbelartiesten die gezamenlijk door het land trekken, van feestzaal naar buurthuis. En uiteindelijk naar de televisiestudio’s. Soms lijkt het heel even of we de personages kennen, al was het maar door de liedjes die ze brengen, want er komen meer dan veertig Nederlandstalige evergreens voorbij. Denk aan ‘Spiegelbeeld’, ‘Ritme van de regen’, ‘Telkens weer’, ‘Sammy’, ‘Sophietje’, ‘Ik ben gelukkig zonder jou’, ‘Dans je de hele nacht met mij’, ‘Brandend zand’ en vele andere tophits.

Mariska van Kolck, Tony Neef, Julia Berendse, Willemijn van Holt, Dook van Dijck, Jordy van Loon; spel; Dick van den Heuvel, script; Paul van Ewijk, regie; Tom Bakker, componist; Franc Pappot, muzikaal leider

Puntgave hitparade – ★ ★ ★ Telegraaf

Voorstelling met een warm hart – ★ ★ ★ Trouw