Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Gouden Dans – Kom dans met mij de danzon

Uniek project voor senioren uit de Drechtsteden

Kunstmin en partners presenteren Kom dans met mij de danzon. Aan deze dansvoorstelling doen maar liefst 40 ouderen uit de regio Drechtsteden mee. Ze hebben gedurende 14 dansrepetities in het Energiehuis intensief gerepeteerd met choreografe Mirjam Visser. Vandaag tonen zij in de Kleine Zaal van Schouwburg Kunstmin met veel trots het resultaat. De theatrale voorstelling is geïnspireerd op de Cubaanse danzon; een heerlijke ritmische dans op aansprekende Zuid-Amerikaanse muziek. Aansluitend opent een danssalon met live muziek en kunt u ook zelf de dansvloer betreden.

Dit unieke dansproject is van Gouden Dans, U in het theater. Eerdere edities in Amsterdam, Houten en Meppel waren een groot succes. Bekijk hierboven een sfeerimpressie.

‘Er wordt serieus en hard gewerkt tijdens de repetities. We proberen de cultuur van de Cubaanse danzon in het stuk te vatten. De huidige danzon wordt nog heel veel gedanst op Cuba, op straat en in salons. Het houdt een groot deel van de ‘wijze’ bevolking jong.’ – choreograafe Mirjam Visser

‘Kom dans met mij de danzon heeft me uit mijn isolement verlost. Klinkt dramatisch, maar zo was het eigenlijk wel.’ Mijn man zei: ‘Je zelfvertrouwen is terug, je leeft weer, heerlijk!’ – oud deelneemster Janine

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door MEE Buurtwerk, Vier het Leven, Het Vogelnest, Parkhuis, ContourdeTwern, GGD ZHZ en BarreSport.