Gouden Dans – Kom dans met mij de danzon

Uniek project voor senioren uit de Drechtsteden

Wilt u zich aanmelden voor dit dansproject voor ouderen? Meer informatie staat onderaan deze pagina.

Kunstmin en partners presenteren Kom dans met mij de danzon. Aan deze dansvoorstelling doen maar liefst 40 ouderen uit de regio Drechtsteden mee. Ze hebben gedurende 14 dansrepetities in het Energiehuis intensief gerepeteerd met choreografe Mirjam Visser. Vandaag tonen zij in de Kleine Zaal van Schouwburg Kunstmin met veel trots het resultaat. De theatrale voorstelling is geïnspireerd op de Cubaanse danzon; een heerlijke ritmische dans op aansprekende Zuid-Amerikaanse muziek. Aansluitend opent een danssalon en kunt u ook zelf de dansvloer betreden.

Dit unieke dansproject is van Gouden Dans, U in het theater. Eerdere edities in Amsterdam, Houten en Meppel waren een groot succes. Bekijk hieronder een sfeerimpressie.

Wilt u meedoen aan dit unieke dansproject?
Vanaf dinsdag 8 januari 2019 start om 10.00u de repetitiereeks in Ketel 1 van het Energiehuis (Noordendijk 148) in Dordrecht. Vanaf 09.15 uur bent u van harte welkom voor een kop koffie. In de daaropvolgende weken werkt u elke dinsdag (m.u.v. dinsdag 26 februari) onder leiding van Mirjam Visser aan een choreografie. De groep wordt in tweeën gesplitst, zodat iedereen voldoende begeleiding kan krijgen. De eerste groep repeteert van 10.00u tot 12.00u en de tweede groep van 14.00u tot 16.00u. In de eerste lessen zal Mirjam u eenvoudige danspassen leren en na 14 repetitieweken zwiert u soepel over de vloer.

We nodigen u van harte uit om mee te doen. U hoeft niet te kunnen dansen, want dat leert u tijdens de danslessen. De passen worden aangepast aan wat voor u fysiek mogelijk is. Dus ook als u minder goed ter been bent, is meedoen geen probleem.

Aanmelden
De deelname aan dit project bedraagt € 32,50 per persoon. Lijkt het u leuk om met andere leeftijdgenoten uit de Drechtsteden aan deze korte dansvoorstelling te werken? Het betalen van de deelnemerskosten voor de ochtendrepetities kan via deze link (10.00u tot 12.00u) en voor de middagrepetities via deze link (14.00u tot 16.00u) en meld u aan voor de lessen bij Jan Zobel, programmamaker Stad & Regio, van Kunstmin via email: programmering @kunstmin.nl of telefonisch via: (078) 639 79 79.

‘Er wordt serieus en hard gewerkt tijdens de repetities. We proberen de cultuur van de Cubaanse danzon in het stuk te vatten. De huidige danzon wordt nog heel veel gedanst op Cuba, op straat en in salons. Het houdt een groot deel van de ‘wijze’ bevolking jong.’ – choreograafe Mirjam Visser

‘Kom dans met mij de danzon heeft me uit mijn isolement verlost. Klinkt dramatisch, maar zo was het eigenlijk wel.’ Mijn man zei: ‘Je zelfvertrouwen is terug, je leeft weer, heerlijk!’ – oud deelneemster Janine

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door MEE Buurtwerk, Vier het Leven, Het Vogelnest, Parkhuis, ContourdeTwern, GGD ZHZ en BarreSport.