Eva Line de Boer & Het Zuidelijk Toneel

Rust zacht Billy

Dit is een voorstelling onder de noemer Wanderlust wat staat voor het verlangen om te reizen en te ontdekken. Poppodium Bibelot & Kunstmin presenteren een uitdagend, verrassend en afwisselend programma in het Energiehuis. Meer evenementen zoals deze bezoeken? Ga naar de Wanderlust website.

In onze deelcultuur tast iedereen de grenzen af van hoe om te gaan met rouw in het openbaar: een gedicht op Facebook, een video van kinderen die een altaar bouwen voor hun kat, de begrafenis- selfie. ‘Rust zacht Billy’ is een ode aan onze pogingen om het ultieme afscheid vorm te geven en een heel leven samen te vatten. De voorstelling gaat de ongemakkelijkheid en taboes rondom de dood niet uit de weg maar gaat vooral ook op zoek naar de grenzen tussen het persoonlijke, de strikte conventies en de hilariteit die daaruit kan ontstaan. De acteurs gaan aan de slag met eerder uitgesproken afscheidsspeeches, de grootste uitvaarthits en live gestreamde herdenkingsdiensten.

Over Eva Line de Boer 
Ze geeft in haar voorstellingen vorm aan haar fascinatie voor het openlijk delen van emoties in de openbare ruimte. Ze slaagt erin om tegelijk de schoonheid als de knulligheid van de mens te laten zien.Regisseur Eva Line de Boer ontving in 2014 de Ton Lutz Award en in 2016 de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs.

Concept en regie: Eva Line de Boer | tekstcompositie: Elly Scheele | spel: Leòn Ali Çifteci, Raymonde de Kuyper, Belinda van der Stoep e.a. | geluidscompositie: Harpo ’t Hart | scenografie en licht: Tim Vermeulen

Deze voorstelling kun je bezoeken met de Kunstmin Pas, lees meer over deze Pas.